PUBLICITAT

Godoy supera Llobet en una triatló Wild Wolf de gran acceptació

  • L'organització desitja tornar l'any vinent i pensa en augmentar el número de participants
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cesc Godoy travessa la meta com a vencedor de la distància olímpica. Foto: TONY LARA

El català Cesc Godoy va ser el primer en travessar la línia de meta de la distància olímpica (1.500m de natació, 40km de bici i 10km de córrer), i la seva satisfacció envers aquesta cita esportiva al Principat –«ha sigut espectacular, el recorregut, l'ambient, nedar a Engolasters, tot. Si es torna a fer, hi tornaré segur», va dir al finalitzar la prova– va ser la mateixa que la de Xavi Llobet, el seu màxim rival i segon ahir, però a més a més idèntica a la de la majoria dels participants. Si bé sobre el paper semblava tenir aquesta cursa punts perillosos com els descensos de ciclisme d'Engolasters i la Comella i fins i tot era una incògnita la resposta dels triatletes a nedar al llac, fred i a més de 1.600m d'altitud, el que es va respirar ahir va ser una altíssima acceptació. Així, els organitzadors de la Wild Wolf Triathlon Series by Polar van assumir que fer una segona edició l'any vinent és més que possible, i a més van apostar per augmentar el número de participants, i això que ahir es van superar els 800.

Va ser una cita, també, amb força representació nacional. El resident Eduard Barceló (2h 14min 35s) va acabar 10è en la cursa de distància olímpica a quinze minuts de Godoy, mentre que l'andorrà Rubén Caminal (C3 Serradells) va ser 21è a poc més de cinc minuts de Barceló (2h 19min 50s). En l'sprint (750m, 20km i 5km), l'andorrà Sergi González (C3 Serradells) va ser sisè amb un temps d'1h 06min 24s, a menys de cinc minuts del vencedor, l'espanyol Rodrigo García (Trischool Cuenca).

La victòria en categoria femenina va ser per a Núria Blanco en olímpica, i per a Anna Saura en sprint. Cal remarcar que la presència de corredores tant en una com altra prova va ser molt alta. A més, hi va haver competició per relleus, amb premi andorrà. Cube Team va vèncer en olímpica (2h 10min 16s), i Maccabi de Levantar en sprint (1h 18min 07s). Aquest últim equip estava format pels jugadors de bàsquet Jordi Olcina (natació), Marc Vila, del Sedis (ciclisme) i Dani Marín (carrera a peu).

ELS GUANYADORS PARLEN / Per a Godoy, vèncer el seu rival Llobet va tenir la clau en tenir «una setmana més d'entrenament», tot i que el català va forçar la màquina en els descensos de bici. La igualtat es va desfer en la cursa a peu, on Llobet assumeix que té les de perdre: «Sabia que em costaria seguir-lo». En dones, Blanco va confirmar que havia estat la primera sorpresa per haver guanyat: «No m'ho esperava perquè portava dos mesos sense entrenar per una lesió». I és que ja se sap: en la triatló ningú no entrena, però tothom és molt fort en cursa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT