PUBLICITAT

Més de 850 alumnes passen per la formació professional des del 2004

  • El diploma d'ensenyament Sanitari i Social és el que més estudiants té, seguit del d'Activitats Esportives
ÈLIA ORTS GARRI
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Alumnes d'Estètica, Cosmètica i Perfumeria practiquen l'après al Centre de Formació Professional. Foto: ÀLEX LARA

Els passadissos i aules del Centre de Formació Professional d'Aixovall han vist passar un total de 853 alumnes des de la creació dels diferents diplomes. La formació professional va començar a funcionar el curs 2004-2005 amb el diploma d'Ensenyament Professional Sanitari i Social. Aquell curs només hi havia 16 estudiants. Vuit anys després funcionen ja més titulacions –nou entre DEP i Batxillerats Professionals– i el nombre d'alumnes ha anat creixent fins als 167 el curs passat.

Els estudis que agrupen més alumnes són els de la branca sociosanitària, és a dir el DEP Sanitari i Social –la primera formació que es va crear– i el batxillerat d'Animació Socioeducativa –que és el segon programa que es va aprovar i impartir al curs 2005-2006. En total aquests estudis aplegaven el curs passat un total de 52 alumnes, 20 dels quals van cursar el batxillerat, 17 van començar els estudis del DEP i altres 15 es van matricular per seguir i completar-los.

El DEP d'Activitats Esportives i de Lleure, el més jove, és el segon en nombre d'alumnes. Aquests estudis es van començar a impartir durant el curs 2008-2009, i al següent es va completar amb el segon nivell. Tot i que el 2010-2011 només set joves van començar aquesta formació, el darrer curs van tornar créixer fins a 11 les noves matriculacions –el primer curs en què es va poder seguir aquesta formació van ser 15 els estudiants que la van escollir, i l'any següent en van ser 17-, i eren 19 els alumnes que continuaven la formació.

La Microinformàtica i Xarxes continuen atraient un nombre considerable d'estudiants. El DEP d'aquesta branca tenia el curs 2011-2012 26 estudiants -13 a primer curs i altres 13 a segon-, i el batxillerat el seguien 10 alumnes. Els estudis de Microinformàtica i Xarxes es van començar a impartir el curs 2005-2006, i és la segona branca més antiga de la formació professional andorrana. El corresponent batxillerat professional es va posar en marxa el curs 2007-2008, quan els primers estudiants que van optar per dedicar-se a aquesta branca va acabar el DEP.

ELS ESTUDIS MENYS ESCOLLITS / Les formacions en estètica i secretariat multilingüe es van començar a implantar a la vegada, al curs 2007-2008. El DEP de Secretariat Multilingüe comptava, el curs passat amb 24 alumnes, i altres nou seguien el batxillerat. Els estudis d'Estètica, Cosmètica i Perfumeria tenien només 16 alumnes, 13 cursant el DEP i tres fent el Batxillerat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT