PUBLICITAT

Lleida tancarà aquest mes amb una ocupació turística del 40%

  • El nombre de visitants al Pirineu cau entre un 5% i un 10% respecte a l'estiu passat
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Un grup d'excursionistes al mirador de la Pica d'Estats. Foto: ACN / MARTA LLUVICH

La demarcació de Lleida tancarà aquest mes amb una ocupació turística del 40%, un 5% menys que l'any anterior. Pel que fa a l'agost, el director del Patronat de Turisme de Lleida, Jordi Blanch, no s'ha atrevit a fer previsions ja que considera que Lleida depèn molt del «turista d'última hora». En canvi, el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, preveu una ocupació del 60%, entre un 5% i un 10% menys que l'estiu passat. La causa d'aquest descens, segons Serrano, és la situació econòmica ja que el turista que visita les Terres de Lleida prové de Catalunya i la resta de l'Estat i critica que cap govern hagi apostat mai per la internacionalització del turisme interior.

El mes de juny, l'ocupació turística mitjana a les terres de Lleida ja va caure un 4% respecte a l'any anterior a causa principalment de la festivitat de Sant Joan, que va caure en diumenge. Tot i això, el nombre de turistes estrangers va pujar un 7% respecte al mateix període de l'any anterior. Els visitants estrangers són principalment francesos per la proximitat però també s'ha començat a detectar, ha explicat Blanch, grups d'Israel i també japonesos que visiten el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, que es troba entre les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Vall d'Aran.

Pel que fa al juliol, tant Blanch com Serrano, coincideixen en preveure que el mes es tancarà amb una ocupació turística mitjana del 40%. L'ocupació hotelera rondarà aquest percentatge mentre que el turisme rural se situaria un pèl per sota (35%) i els càmpings una mica per sobre (al voltant d'un 50%), unes dades molt similars a l'ocupació real del mes de juny de 2011.

Previsions / Pel que fa a l'agost, Blanch ha explicat que «és difícil fer previsions quan la destinació no depèn de grans operadors turístics», com a Lleida. A més, afegeix, amb l'actual situació econòmica «Lleida depèn molt del turisme d'última hora», informa l'ACN.

Serrano, en canvi, s'ha aventurat a preveure que l'agost serà també «més fluix» que l'any anterior, amb una baixada d'entre el 5% i el 10%, fins a una ocupació que voltarà eel 60%. Lleida és un destí de proximitat, explica, i critica que cap govern ni a Espanya ni a Catalunya «mai s'ha pres seriosament la internacionalització del turisme interior i de muntanya». Per aquest motiu, afegeix, «la nostra situació és molt més greu que les destinacions de costa», que també noten la crisi. Menys del 5% del turisme a Lleida és estranger.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT