PUBLICITAT

Casal i Valls, 18è i 36è a un duríssim Giir di Mont

  • Els andorrans destaquen en les pujades i pateixen les lesions a les baixades
EL PERIÒDIC
PREMANA

Periodic
Óscar Casal entra a meta rebent el suport del públic, ahir a Premana. Foto: INKA BELLÉS

La Copa del Món de curses de muntanya no dóna treva aquest mes de juliol. Si la setmana passada els corredors de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) van tenir una doble cita a Canazei, ahir li va tocar a Premana, on es disputava el Giir di Mont (32km), prova de gran duresa i, sobretot, tradició i molts premis en metàl·lic, el que feia augmentar el nivell dels inscrits. Però en la batalla per puntuar, Óscar Casal i Joan Valls se'n van sortir amb la 18a i la 36a posició, tots dos dins de la puntuació necessària.

La prova, que ja prometia un gran espectacle, va ser complicada per la majoria dels participants, que degut a la forta calor i a la humitat, fins i tot van viure en alguns casos desmais i baixades de tensió. D'aquest patiment no es van salvar Óscar Casal i Joan Valls, tot i que la seva lluita els va fer guanyar posicions sobretot quan pitjor es posava la cosa, mirant cap amunt. Eren als ascensos on els dos recuperaven posicions i feien els seus millors parcials, com per exemple Casal, que al cim més alt ocupava la 10a posició provisional.

Però les molèsties que han perseguit el major dels germans Casal els últims dies –el germà Marc no va poder viatjar a Premana per lesió– feien que l'andorrà hagués d'adaptar el ritme a les baixades, corrent amb els dits dels peus per no forçar un taló d'Aquiles que li fa mal. Tot el contrari, per altra part, que Valls, que no podia córrer de dits en els descensos. Així, al final Casal va ser 18è a 22 minuts de l'espanyol Tòfol Castanyer, mentre que Joan Valls va acabar 36è a 12 minuts del seu company. Pròxima cita, la travessa de la Massana-Ordino, diumenge vinent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT