PUBLICITAT

Escaldes i Andorra, territori triatleta amb la Wild Wolf

  • El llac d'Engolasters és el punt de sortida (9.30h) i el Parc Central el final
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El Parc Central, ahir, ja preparat per acollir aquest matí tots els triatletes. Foto: TONY LARA

són 862 els inscrits a la quarta prova de la Wild Wolf Triathlon Series by Polar –abans s'ha competit a Madrid, Castelló i Barcelona, i després es farà a la Corunya–, és a dir, que avui a partir de les 9.30h, quan es doni la primera sortida a la cursa al llac d'Engolasters, si vostè no ha pujat a veure-ho, millor ja no ho faci o es quedarà atrapat al mig de la carretera, ja que el trànsit es tallarà allà, a la Comella i fins la Margineda amb intermitència. Escaldes-Engordany i Andorra la Vella viuen avui una cita triatleta de gran nivell, on Xavi Llobet, el català favorit, intentarà mantenir el seu nivell. La cursa es disputa en modalitat olímpica, sprint, i olímpica per relleus.

La distància olímpica és la que suma 1.500m de natació, 40km de ciclisme i 10km de carrera a peu. L'sprint, la meitata: 750m, 20km i 5km. La cita al llac d'Engolasters té la seva salsa perquè s'ha adaptat per poder acollir la prova, amb un circuit circular i una transició una mica allunyada del bosc perquè els triatletes, ja ciclistes, es dirigeixin cap avall per buscar la cruïlla amb la Comella. Allà hauran de pujar el port per la seva cara Nord, més fàcil que la Sud, per on baixaran. El perill és aquí i en l'anterior descens d'Engolasters, on els organitzadors s'han encarregat d'avisar tots els participants de la perillositat d'aquests dos trams. Una vegada baix de la Comella, giraran cap a la rotonda de la Margineda, per tornar a fer una volta completa en el cas de la distància olímpica, o bé arribar a la zona de transició al Parc Central, on també serà la meta, i canviar ara bicicleta per vambes de córrer i a patir.

A partir d'aquí, amb tot el peix venut –el triatló és una especialitat en què la natació marca les diferències– els 862 inscrits, si estan tots encara en cursa, afrontaran els últims 10km o 5km, depenent de la distància elegida, i així finalitzarà tot al voltant del migdia a un Parc Central d'Andorra la Vella que ahir ja estava preparat per l'esdeveniment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT