PUBLICITAT

El Giir de Mont, prova de foc per a Casal i Valls

  • La cursa de la Copa del Món suma 32 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Valls i Casal, els dos representants andorrans a Itàlia avui. Foto: TONY LARA

L'església de Premana serà des d'on sortirà una edició més, la 20a, la Giir de Mont, prova de la Copa del Món de curses de muntanya que comptarà amb doble presència andorrana, Óscar Casal i Joan Valls, després que Marc Casal quedés descartat per lesió. Seran 32 quilòmetres de recorregut, amb 5.000 metres de desnivell acumulat i una ascensió màxima fins els 2.063 metres.

Casal arriba a aquesta cita en la 10a posició de la classificació general de la Copa del Món, a només sis punts d'Agustí Roc. El Giir de Mont és una altra de les cites importants del calendari internacional, ja que allà es donen cita els millors especialistes de les curses de muntanya. De fet, de les 500 inscripcions inicials, no queda cap lliure.

Óscar Casal arriba amb algunes molèsties al peu, sobretot a les baixades –ahir va fer alguna prova i va confirmar que pujant, bé, però baixant amb problemes. Pel que fa a Joan Valls, el seu rendiment està també pendent de la seva resposta en un terreny que coneix bé d'altres edicions. El recorregut, de gran duresa, compta amb una primera pujada després d'una baixada inicial. En coronar, nou descens per fer front als 2.063m d'altitud, per tornar a baixar i fer front a una tercera i última pujada abans d'arribar a la meta instal·lada també a Premana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT