PUBLICITAT

Gulías controlava el 10% del negoci

  • El contrabandista gallec controlava fàbriques a Itàlia i a Corea i introduïa mercaderia autèntica i falsificada
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Més de la meitat de les cigarretes que es consumeixen al continent són il·legals. El contraban genera pèrdues de 6.000 millons d' euros a la UE, segons l'Oficina de lluita contra el frau de la Comissió Europea, i la xarxa gallega, liderada per Manuel Gulías movia el 10% del negoci il·legal a tot Europa. Les connexions italianes de la xarxa van alarmar les autoritats duaneres de la UE que encara estan avaluant el frau comunitari. Els investigadors no descarten que Gulías pugui estar relacionat amb les poderoses mafies italianes que a més de controlar el contraban de tabac també dominen sofisticats mecanismes per blanquejar els diners que obtenen il·lícitament. Després de la primera gran intervenció de l'operació Alga, el jutge Taín va afirmar que arribaria a totes les ramificacions internacionals. La plataforma per blanquejar els diners procedents del mercat negre de cigarretes està controlada a Itàlia per la Camorra napolitana i els seus socis de la màfia Sacra Corona Unita (SCU).

Un informe publicat per les autoritats suïsses el 2009, confirma que entre el 1996 i el 2000, les dues organitzacions van blanquejar diners a través dels bancs helvètics, el diner procedia de 215 milions de cartons de tabac, més de 1.000 milions de dòlars. La investigació del fàmos sumari Montecristo que va inculpar i jutjar alguns dirigents del la Camorra i la SCU per blanqueig de diner procedent del contrabande tabac, senyala que operaven espanyols, francesos i suïssos, a través d'una logística financera i mercantil amb molt d'enginy”.

Fàbriques a Itàlia i Corea

Gulías controlava dues fàbriques, una a italià i l'altra a Corea. Mentre la fabrica italiana produïa la marca Yesmoke amb tota legalitat, Corea produïa aquesta i altres marques sense llicència i sense cap mena de control sanitari. La fàbrica coreana es va crear per les pressions de la British American Tobacco exercien sobre els fabricants italians de Yesmoke, avui amb seu a Suïssa, que van pulveritzar les vendes per Internet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT