PUBLICITAT

Un excursionista mor en un accident a la collada dels Meners

  • El Grup de Rescat de Muntanya dels Bombers porten ja cinc sortides en dos dies
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La collada de Meners, on va tenir lloc el fatal accident. Foto: ANA / A. R.

Un excursionista va ser trobat mort ahir al matí en una tartera sota el pic de la Cabaneta, a la collada dels Meners per la cara nord, segons va informar la Policia i el cos de Bombers. La víctima mortal, de nacionalitat francesa però d'identitat desconeguda perquè encara no se li ha practicat l'autòpsia, havia anat a la muntanya divendres amb un altre company, també de nacionalitat francesa i de 35 anys, i que va resultar ferit durant l'excursió.

Els Bombers van rebre l'avís pels volts de les 10.20 hores. Segons les informacions facilitades pels cossos de Policia i de Bombers, els dos excursionistes haurien estat sorpresos per la tempesta de vent i pedra de divendres a la tarda. Un dels dos, l'home de 35 anys, amb fred al cos i diverses contusions, es va quedar en el lloc fins on havien ascendit, sota mateix del Pic de la Cabaneta. L'altre excursionista, en canvi, va continuar caminant, però la mala visibilitat per culpa de la boira l'hauria fet caure per la carena, segons van indicar els Bombers a l'ANA, causant-li la mort.

El ferit va ser rescatat pel Grup de Rescat de Muntanya (GRM) i traslladat per l'helicòpter medicalitzat del Servei d'Urgències Mèdiques (SUM) a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell (HNSM) ahir pels volts les 10.30 hores. L'altre, es va trobar el cos amb posterioritat i es va constatar la mort cap a les 11.20 hores del matí. Els dos homes estaven allotjats al Pas de la Casa, segons va indicar la Policia. De moment, la persona ferida es troba estable i va continuar a l'hospital ingressada en observació, segons va informar el cap de guàrdia de l'HNSM, que preveia que avui al matí pugui ser donat d'alta.

ALTRES RESCATS / D'altra banda, ahir quan faltaven uns minuts per les dues de la tarda, els bombers van fer una altra sortida. Van rescatar un motorista al refugi de les Agols (Encamp). L'home de 50 anys i català anava amb un grup de motoristes quan de sobte es va desplomar. Els companys de l'accidentat van alertar els bombers i la víctima va ser traslladada en helicòpter al centre hospitalari on va restar sota observació per conèixer les causes del mareig i descartar possibles patologies greus. Segons va informar el cap de guàrdia de l'HNSM, al vespre es preveia que pogués rebre l'alta.

D'altra banda, val a ressaltar que divendres ja van haver de fer altres tres rescats de muntanya. El primer va ser quan faltaven uns minuts per les nou del matí, en rebre l'avís d'un accident laboral a la pista Àliga de Grandvalira, al Tarter. El segon rescat va ser al Refugi dels Coms d'en Jan, on una dona patia una lesió en un turmell. Va tenir lloc al voltant de la una del migdia. Finalment, el tercer dels rescats del divendres va ser al Pic Mil Menut, a Ransol. Un home havia patit diverses ferides fent senderisme cap a dos quarts de tres de la tarda.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT