PUBLICITAT

Millor omplir el dipòsit a Andorra

  • Els principat és el país d'Europa on el litre de gasolina té un menor cost, amb 1,27 euros
EL PERIÒDIC
SASSENHEIM

Periodic
Un conductor posa gasolina en una benzinera d'Encamp. Foto: EL PERIÒDIC

Andorra és el país d'Europa on el litre de gasolina té un menor cost, amb 1,27 euros, mentre que el litre de gasoil costa 1,164 euros, segons un estudi realitzat per l'agència de lloguer de vehicles Holidaycars.com.

Les dades de l'empresa indiquen que Noruega és el país més car per passar les vacances amb un cotxe de gasolina, amb un cost de 2,02 euros per litre, i també pel que fa a automòbils dièsel, amb un preu d'1 , 86 euros per litre.

D'altra banda, repostar combustible a Luxemburg és una de les opcions més barates, amb 1,392 euros per litre de gasolina i 1,259 euros per litre de gasoil, mentre que a Croàcia el litre de gasolina té un preu de 1,377 euros i el de dièsel costa 1,282 euros.

L'informe de Holidaycars.com apunta que Espanya és un dels països mediterranis amb els preus més baixos, ja que el litre de gasolina surt a 1,427 euros i el de dièsel a 1,382 euros. Itàlia és el més car de la regió, amb 1,790 euros per litre de gasolina i 1,677 per litre de dièsel.

D'altra banda, fora d'Europa, els preus del combustible solen ser més baixos. Així, als Estats Units el litre de gasolina té un cost de 0,769 euros i el del gasoil de 0,795 euros per litres, mentre que el preu més baix en gasolina es troba a Kuwait, amb 0,191 euros per litre i el del dièsel és a Algèria , amb 0,137 euros per litre.

De totes formes, el preu mitjà de la gasolina i del gasoil s'ha encarit a Espanya des de començament de juliol un 5,07% i un 6,82%, respectivament, després d'haver registrat un nou augment en la última setmana, segons les dades del butlletí petrolier de la Unió Europea.

El litre de gasolina ha pujat un 1,92% en els últims set dies a l'Estat espanyol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT