PUBLICITAT

Fer parròquia pedalant

  • Una quarantena de ciclistes responen a la primera crida de bicicletada popular
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ciclistes de totes les edats i mides surten pedalegen, ahir just en prendre la sortida. Foto: TONY LARA

Una quarantena de ciclistes van respondre ahir a la crida de la Unió Pro-Turisme d'Escaldes-Engordany en motiu de la Festa Major. N'hi havia de totes les edats i condicions físiques. I aquesta participació va sorprendre gratament l'organització, que ja pensa en repetir de cara l'any vinent. En acabar el recorregut, hi havia preparat un «aperitiu» perquè els participants recuperessin forces i tenir l'oportunitat de «fer parròquia» tot conversant.

«No esperàvem tanta participació», va comentar David Santuré, membre de la junta de la Unió Pro-Turisme i responsable de la Festa Major, que va qualificar «d'èxit» que una quarantena de ciclistes s'animessin a fer el petit tomb pel poble. Santuré explicava la sorpresa pel fet que «funcionem per costum», és a dir que en una primera convocatòria la resposta acostuma a ser fluixa i és a partir de la segona i fins i tot la tercera que la participació creix.

El responsable de la Festa Major dins la Unió Pro-Turisme va atribuir l'èxit de la convocatòria, en part, al fet que el temps acompanyés «i convida la gent a fer esport». Que de fet, era del que es tractava, de fer esport. «Intentem que hi hagi activitats esportives», al programa d'activitats de la Festa Major, i més enllà de les gimcanes dissenyades de cara als menuts, també es vol que els grans puguin participar de la festa fent esport. Segons Santuré, es podria haver optat per un altre tipus de prova, com una cronoescalada, però es va optar per una bicicletada popular, molt més a la l'abast de la població.

Per facilitar la participació, hi havia dissenyats dos recorreguts: un de més curt, i un altre una mica més llarg. Tots dos sortien del carrer del Valira i pujaven fins a la plaça de l'Església. Allà acabava el recorregut curt, i l'altre continuava per les avingudes Copríncep de Gaulle, del Pessebre i de les Escoles, per acabar novament al carrer de Santa Anna.

Pensant en l'any vinent

L'èxit de participació anima la Unió Pro-Turisme a repetir l'experiència per la festa major de l'any que ve. «L'any que ve és molt probable que hi hagi la segona bicicletada popular», va reconèixer Santuré, i tot i que se «n'haurà de parlar», pensa que «ens demanaran d'allargar» el recorregut, doncs entre els participants hi havia «esportistes de nivell».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT