PUBLICITAT

L'Alt Urgell defensa els ens locals i s'oposa a la reducció de regidors

  • Els alcaldes sostenen que són l'administració que més serveis dóna als ciutadans
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
L'ajuntament de la Seu d'Urgell. Foto: EL PERIÒDIC

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell va aprovar aquest dijous, en sessió plenària, dues mocions de suport als ens locals i als mateixos consells i en contra de la reducció del nombre de regidors anunciada pel Govern espanyol. El manifest de suport als ens locals ja va ser aprovat pel Consell d'Alcaldes el passat 12 de juliol i ara ha estat ratificat pel Consell Comarcal per unanimitat. Per la seva part, el manifest de defensa dels consells comarcals va ser aprovat amb el vot favorable dels grups de CiU i ERC i l'abstenció del PSC.

El Consell Comarcal, a través d'un comunicat, explica que en la moció de suport als ens locals es posa de manifest que el món local «és, un cop més, l'administració més perjudicada per les reformes que s'estan portant a terme, situant el món local en una posició d'indefensió i sense capacitat de decisió, tot i ser l'administració que més serveis directes dóna als ciutadans, especialment en zones de muntanya com la nostra».

Els alcaldes consideren que la reducció del nombre de regidors suposarà «un encariment considerable de l'administració local, que esdevindrà progressivament insostenible». En aquest sentit, recorden que la immensa majoria de regidors no rep cap assignació salarial pel seu servei al municipi i recorden que el dèficit dels ajuntaments només representa el 3,4% del total de l'Estat.

MOCIÓ / Pel que fa a la moció de defensa dels consells comarcals, el Consell de l'Alt Urgell fa seu el manifest aprovat pels presidents dels consells comarcals de la demarcació de Lleida. En aquest document es defensa el paper consolidat d'aquests ens després de prop de 25 anys d'existència perquè «presten serveis de qualitat, de proximitat i amb eficiència als municipis i a la ciutadania».

En un altre punt del manifest es recorda que «la dispersió de la població, amb el seu caràcter disseminat i el fet que la majoria de municipis no arriben al 500 habitants demostren la necessitat d'una institució com el Consell Comarcal».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT