PUBLICITAT

El Cenma presenta un estudi sobre les papallones diürnes

  • El llibre exposa un llistat de noms comuns en català d'aquests insectes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un conjunt de papallones. Foto: CENMA

La sala d'actes de la Llacuna va acollir ahir la presentació del llibre Les papallones diürnes d'Andorra, que ha editat el Centre de la Neu i de la Muntanya (Cenma).

Fa més de vuit anys que el Cenma treballa en l'estudi de les papallones, un grup d'insectes amb elevada importància ecològica, i que a més, és utilitzat en diversos programes europeus com un dels indicadors biòtics més fiables del món, segons indicaven des del Cenma. Els lepidopteròlegs Jordi Dantart i Jordi Jubany, vinculats en el projecte de seguiment de papallones –programa BMSAnd–, són els autors de la publicació. Aquest llibre també presenta una novetat important, i és que s'ha elaborat amb gran rigor i de forma molt estricta, el primer llistat de noms comuns en català de les papallones diürnes.

El Cenma, que té la responsabilitat de transmetre el coneixement fruit de la seva recerca cap a la societat, confia que el llibre contribueixi a incrementar el saber de la població cap a un grup d'insectes tant important. Alhora pretén que la monografia contribueixi a que Andorra sigui pol d'atracció ecoturística.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT