PUBLICITAT

Els petits són els professors

  • Sant Julià de Lòria estrena minideixalleria a les Feixes del Rabató
E. O. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els infants del casal d'estiu, ahir, dins la minideixalleria disposats a ensenyar com es recicla. Foto: TONY LARA

Un grup d'infants del casal d'estiu van demostrar que saben com s'ha de reciclar. Van fer de professors.Ho van fer en la inauguració de la minideixalleria que ahir estrenava Sant Julià de Lòria.

Aquesta es troba en un aparcament comunal, a les feixes del Rabató, per a comoditat dels usuaris –és cèntric i s'hi podran apropar amb els vehicles disposant d'una hora gratuïta de pàrquing–, i serà un «suport» a la deixalleria comunal, que es troba a la partida de la Portalada. La minideixalleria, de 27 metres quadrats, és d'ús exclusiu per a particulars i s'hi recullen residus domèstics de petites dimensions: piles, bombetes i fluorescents, aparells electrònics, tòners, CD, fustes i mobles petits, pintures i dissolvents, olis de cuina, roba, pneumàtics, etcètera. L'objectiu és «contribuir a un creixement sostenible», facilitant el reciclatge en el dia a dia als ciutadans. És per això que la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, va assegurar en el discurs d'inauguració de l'equipament que era un «dia important» perquè encetava «una nova etapa» en el reciclatge de la parròquia. I va afegir que l'equipament representa «un guany per la parròquia».

«És un hàbit simple», va reconèixer Gil, «però malauradament no tots el tenim adquirit». És aquí on els infants juguen un paper crucial, doncs ells «són més sensibles» a aquesta temàtica i els resulta «més fàcil». I aquesta sensibilitat dels més joves es demostra en el fet que la minideixalleria respon a una de les demandes formulades des del Consell d'Infants de la parròquia.

Minideixalleria didàctica

En aquest equipament s'explica, de manera clara i senzilla, amb dibuixos, què s'hi recull. Així, ho poden entendre des dels més grans, a evidentment els més petits.

Però la didàctica de la minideixalleria no acaba amb les explicacions il·lustrades. La proximitat de l'equipament a les escoles «facilitarà» les activitats i el «treball amb les escoles verdes», va comentar la cònsol. Així, els alumnes aprendran més fàcilment sobre el reciclatge, i podran exercir de professors a casa, segons va comentar Gil.

La minideixalleria ha representat una inversió de 14.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT