PUBLICITAT

Juliol s'acomiada amb una ocupació global del 53%

  • Les previsions d'aquest cap de setmana repunten una mica, passant del 46% al 49%
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup de turistes surt d'un conegut establiment hoteler d'Escaldes-Engordany. Foto: TONY LARA

Les previsions d'ocupació hotelera avançades ahir per la patronal del sector, la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), repunten una mica les de la setmana passada i permeten tancar el mes amb una estimació global del 53%. De fet la previsió per a aquest cap de setmana és que els establiments tinguin una freqüentació del 49% mentre que la setmana passada només van poder omplir el 46% de places. Per parròquies, Andorra laVella torna a ser la més sol·licitada amb el 69% de places cobertes, seguida per la Massana (55%), Encamp i Escaldes (43%), Canillo (41%); Ordino (39%) i Sant Julià (38%) tanquen la davallada de finals de mes.

La mitjana del mes canvia, però, aquest ordre de coses. Si la capital continua liderant el rànquing de nits i llits venuts (65%) i la Massana conserva el segon lloc (56%), Ordino recupera amb honors el tercer lloc amb una ocupació del 54% per tot el mes. Escaldes-Engordany encapçala el club dels menys afortunats amb una ocupació del 49%. L'estadística encara és més descoratjadora per a Canillo (47%), Sant Julià de Lòria (42%) i Encamp (36%).

En el comunicat d'ahir la UHA a més de constatar que el juliol s'acomiada amb estimacions inferiors a una ocupació del 50% també afegia que si els patrons de comportament turístic, elaborats per diferents observatoris del nostre estorn, es compleixen, les previsions per al proper agost no són gaire optimistes. La UHA fa una primera estimació i preveu que les ocupacions hoteleres de ple estiu retrocediran entre un 12,50% i un 15% respecte a les de l'any passat. Cosa que ja es confirma en els globals d'aquest mes en que les reserves se situen en un 17% menys que el juliol del 2011.

El cap de setmana passat, el pitjor del mes que abandonem, la UHA advertia que l'ocupació de la primera quinzena s'estancava al voltant del 55% de mitjana i assenyalava que el percentatge és extremadament baix per l'època de l'any. Lluny de millorar, durant la segona quinzena el percentatge cau en picat. Així, el percentatge global dels dos últims caps de setmana arriba amb prou feina al 48%.

L'incertesa econòmica que pateixen els països veïns explica els mals resultats segons la UHA. Durant tot el mes les comparatives amb els resultats de l'any passat són negatives a l'igual que van ser-ho també els mesos de maig i juny malgrat les campanyes d'Andorra Turisme per esperonar la vinguda de visitants i turistes, i que apostaven principalment pel comerç, un reclam que en opinió dels hotelers cal rectificar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT