PUBLICITAT

Desarticulada una xarxa de contraban de tabac amb la detenció de 35 persones

  • L'operació Alga, dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 2 de Santiago de Compostela, ha comptat amb la col·laboració de la Policia andorrana
  • S'han decomissat 237.500 paquets de tabac i el frau se xifraria en 10 milions d'euros anuals
1107202_policia 3
 Foto: JOSE BLANCO
Un total de 35 persones, 23 a Galícia, 8 a Catalunya, 2 a Andalusia, 1 a Astúries i 1 a Castella la Manxa, han estat detingudes en el marc d'una operació policial que ha permès al desarticulació d'una xarxa de contraban de tabac presumptament provinent d'Andorra. L'operació Alga, dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 2 de Santiago de Compostela, ha comptat amb la col·laboració de la Policia andorrana. Segons ha informat l'Agència Tributària en una roda de premsa recollida per diversos mitjans de comunicació espanyols, s'haurien decomissat 237.500 paquets de tabac, i el frau se xifraria en 10 milions d'euros anuals.

La investigació va començar el passat mes de gener arrel d'una altra operació contra el tabac de contraban que va permetre el decomís de dos contenidors provinents de Dubai i Canàries destinats al mercat gallec. Amb la col·laboració de la Policia andorrana, l'operació va finalitzar aquest dijous amb la detenció de 19 persones. A més, es van efectuar més de 20 entrades i registres a domicilis i comerços. En el marc d'aquests registres, s'han descobert més de 170.000 euros i 15.000 paquets de tabac, a més de diverses peces de roba i bosses falsificades.

Tots els detinguts, als que s'acusa de pertinença a organització criminal i delictes de contraban , contra la Hisenda Pública i blanqueig de capitals, passaran aquest divendres a disposició judicial. 

La Guàrdia Civil ha informat que l'organització disposava d'una xarxa que els permetia la distribució de la mercaderia per tot el territori espanyol, portant el tabac des d'Andorra a diversos punts de venda distribuïts per tot el territori amb una especial incidència a Galícia.

Durant la investigació es van interceptar una desena d'enviaments de tabac de contraban procedent d'Andorra, que va portar al decomís de 237.500 paquets. Entre els enviaments, la Guàrdia Civil destaca el que es va efectuar el passat 4 de juny a la Coruña, en el que es va interceptar un camió procedent d'Andorra amb un doble fons on s'amagaven prop de 75.000 paquets de tabac.

Entre els detinguts hi ha els caps de les organitzacions de contraban que dirigien la introducció del tabac a Espanya, la seva distribució i la venda en determinats punts, així com diversos venedors de tabac que aprofitaven l'aparença de negocis legals per posar a la venda la mercaderia il·legal.

El jutge ha cursat autes de bloqueig dels comptes de tots els integrants de la xarxa, així com l'embargament preventiu dels seus immobles i vehicles a tot el territori espanyol i a Andorra. Al seu torn, la investigació a Andorra ha estat dirigida per la batlle que ha decretat el secret de les diligències penals,

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT