PUBLICITAT

Comencen les obres per fer que la Querola sigui realitat

  • El projecte aportarà uns cinc milions d'euros a les arques de la corporació
E. O. G.
ORDINO

Periodic
La màquina excavadora entra, ahir, als terrenys de la Querola. Foto: ANA / MARIA CREIXELL

Les obres per fer realitat el projecte de la Querola ja poden començar. De fet, ahir ja s'hi va descarregar una màquina excavadora i avui començaran els treballs. La notícia de l'avaluació favorable al complex urbanístic dissenyat pel prestigiós arquitecte Jean Nouvel per part de la Comissió Tècnica d'Urbanisme va ser celebrada pels diferents membres de la corporació. L'obra ha de portar uns cinc milions d'euros a les arques comunals.

Ahir ja va arribar a la zona una màquina excavadora que avui mateix començarà a treballar per preparar el terreny. El pla parcial ja es va aprovar, i dimecres la CTU donava el vist-i-plau al projecte urbanístic. Així, les obres ja poden començar, després de set anys de dificultats administratives. En aquest sentit, els cònsols ordinencs, Ventura Espot i Consol Naudí, van agrair «la paciència» dels promotors i de l'arquitecte, que després de tant temps encara tenen ganes de tirar endavant l'obra.

Tot i que la suma de la cessió econòmica i dels impostos i taxes corresponents és d'uns cinc milions d'euros que ingressarà el Comú, Naudí va assegurar que l'aspecte econòmic no és el més important. «Va més lluny de l'ingrés pel Comú», va assegurar la cònsol menor, que va valorar que «avui guanya Ordino» i que opina que la de la Querola és «una obra d'interès parroquial».

5 MILIONS PER AL COMÚ / Pel decret del pla parcial, la cessió econòmica s'estableix en 1,2 milions d'euros, i les taxes i impostos a satisfer per la construcció del conjunt residencial –els set blocs–sumen més de 3,6 milions d'euros. A aquests, s'hi han de sumar altres 3.300 euros pel projecte d'urbanització del pla parcial. En total, uns cinc milions.

Aquesta elevada quantitat no es satisfarà de cop. El Comú preveu que la cessió econòmica obligatòria –1,2 milions i escaig– es pugui pagar fraccionadament en sis anys, doncs la normativa preveu que es pugui pagar fins un any després d'acabada l'obra i els treballs podrien allargar-se cinc anys. Si es complissin els terminis previstos d'acabar la construcció en quatre anys, el termini per satisfer la cessió econòmica es reduirà. Pel que fa a als 3,6 milions corresponents a taxes i impostos per la construcció del complex, es preveu que el pagament es pugui fraccionar al llarg de tres anys.

Aquests diners es destinaran a inversions per la mancomunitat d'aigua, per millorar-ne el servei, i a eixugar deute, va reconèixer el cònsol major.

MINORIA EN LÍNIA AMB LA MAJORIA / El portaveu de la minoria ordinenca, Enric Dolsa, va reiterar les felicitacions a tothom que ha participat des del 2006 en aquest projecte, que considera «important per a les finances comunals», i també «per a Ordino».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT