PUBLICITAT

L'oposició acusa la majoria de buidar el consell de contingut

  • Sans diu que dubta de la transparència en la gestió del cònsol Mas
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Galdós i Sans, els consellers de l'oposició al Comú d'Encamp, ahir. Foto: A. R / ANA

La delegació de competències a la Junta de Govern en la resolució de procediments sancionadors va centrar el consell del Comú d'Encamp que es va celebrar ahir al matí, al Pas de la Casa. I al final de la discussió, el cònsol major, Jordi Mas, es va fer enrera en l'aprovació de la proposta perquè l'oposició li va recordar que no ho podia fer sense modificar primer el reglament comunal. El problema que va posar sobre la taula el conseller del PS, Joan Sans, que seu a l'oposició de la majoria, és que «abans d'aprovar una delegació de competències com aquesta cal derogar el Reglament aprovat el 1998 que especifica que la Junta de Govern incoa expedients, però qui els resol és el consell de comú».

Sans es va mostrar incrèdul sobre un possible oblit de la majoria en aquesta qüestió legal i va expressar dubtes sobre la transparència en la gestió «quan es volen aprovar resolucions com aquesta». Per això va acabar per acusar Mas de voler «buidar de contingut les sessions de consell de comú i de voler-lo convertir en un pessebre amb figuretes de cartó-pedra». Mas va negar qualsevol intent de buidar de contingut o de gestionar amb manca de transparència. I va explicar que la proposta de delegació a la Junta de Govern per resoldre procediments sancionadors, «està feta amb l'objectiu d'agilitzar els tràmits administratius». Mas va continuar explicant que «els procediments sancionadors que donen més problemes són els de circulació, van molt lents, i el que busquem és agilitzar-los», informa l'ANA

Finalment, per demostrar la seva bona fe el cònsol va retirar la proposta. Mas va puntualitzar que «per demostrar que no pretenem res del que ha dit», referint-se a Sans, «la tornarem a presentar en la propera sessió de comú amb més detall i ben argumentada». I també va donar una possible explicació al quiproquo inicial i és que «les atribucions de la Junta de Govern es deriven d'un Reglament d'organització i funcionament dels comuns del 1996 que «segurament s'haurà d'adaptar» als nous temps.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT