PUBLICITAT

Ordino licita les obres del nou CAP per un import de 519.000 euros

  • Aquesta xifra l'assumiran en un 60% el Govern i en un 40% el Comú
  • L'oposició ha criticat que es faci en aquest indret per l'impacte visual que suposarà el nou edifici
26072012_cap ordino
 Foto: ANA
El Comú d'Ordino ha licitat les obres del nou CAP de la parròquia que s'ha d'ubicar a l'edifici polivalent per un import de 519.000 euros. Una xifra que assumiran en un 60% el Govern i en un 40% el Comú. Mentre que des de la majoria s'ha defensat el seu emplaçament pel desús de la plaça que desapareixerà i per la inversió en un espai públic; des de l'oposició s'ha criticat que es faci en aquest indret per l'impacte visual que suposarà el nou edifici i per això s'han abstingut en la votació.
Un dels aspectes que ha destacat la minoria comunal d'Ordino després de la sessió de Consell d'aquest dijous és el suplement de crèdit ordenat per al Centre d'Atenció Primària que s'ha de construir a la parròquia. 

Tot i estar d'acord en la necessitat d'aquest equipament, la minoria ha considerat que la seva ubicació no és escaient per 'l'impacte visual' de l'edifici que cobrirà la plaça de sobre de la sala polivalent. El conseller de l'oposició, Enric Dolsa, ha afegit que 'tallarà la visual de la plaça pública que hi ha a dalt i a més projectarà ombra damunt del carrer de les escoles, de manera que a l'hivern tindrem problemes d'accés'.

Dolsa ha manifestat que s'hauria d'haver buscat algun altre terreny públic per fer-hi el nou CAP però ha volgut respectar la decisió de la majoria i ha destacat que 'no en farem cavall de batalla ni rebequeries com en alguns anys es feien en aquesta casa'. 

En canvi, des de la majoria, després d'anunciar la licitació de les obres i la propera adjudicació per un import de 519.000 euros, han assenyalat que la plaça que quedarà coberta no s'utilitza i per tant serà més útil poder-ne disposar per un equipament com el CAP. 

El cònsol d'Ordino, Ventura Espot, ha destacat la participació del Govern en el projecte, posant-hi uns 300.000 euros mentre que el Comú posarà els 200.000 euros restants. A més, la cònsol menor, Consol Naudí, ha valorat que les obres es realitzin en una propietat pública en comptes d'invertir en una propietat privada i ha recordat que la sala superior 's'ha consensuat' amb els autors de la plaça de manera que se'n conservaran els elements originals i s'ubicaran al nou edifici.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT