PUBLICITAT

François Hollande podria visitar Andorra abans de finals d'any

    • Durant l'entrevista que el cap de Govern i el síndic general han mantingut aquest dijous amb Hollande s'han abordat temes d'interès bilateral com la voluntat de signar el conveni de no doble imposició tan aviat com sigui possible o la demanda d'assessorament pel que fa a la llei del joc o al control de baixes de la CASS
    25072012_visita elisi7
    El cap de Govern, Toni Martí, i el síndic general, Vicenç Mateu, s'han entrevistat amb el copríncep francès, François Hollande. Foto: Christophe Glaudel
    El president de la República Francesa i copríncep d'Andorra, François Hollande, podria visitar Andorra abans de final d'any. Aquesta ha estat una de les qüestions tractades durant l'entrevista que el cap de Govern, Toni Martí, i el síndic general, Vicenç Mateu, han mantingut aquest dijous amb Hollande al Palau de l'Elisi. En aquesta primera reunió també s'han abordat altres temes d'interès bilateral com la voluntat de signar el conveni de no doble imposició tan aviat com sigui possible, o la demanda d'assessorament pel que fa a la llei del joc o al control de baixes de la CASS.
    oni Martí ha qualificat de 'profitosa i constructiva' la reunió amb Hollande, la primera des que el nou copríncep va assumir el càrrec. Hollande ha transmès al cap de Govern la voluntat de visitar el Principat i les set parròquies i ha apuntat que la visita es podria produir abans de final d'any.

    La signatura del conveni per evitar la doble imposició, rubricat amb l'anterior copríncep Sarkozy, ha estat un altre dels temes tractats durant la reunió, i les dues parts han mostrat la intenció de dur-la a terme el més aviat possible. De fet, Hollande, segons assenyala l'Agència EFE, ha indicat que coneix el treball que s'ha portat a terme per arribar a un acord, tot i que no ha avançat quan es tancarà el pacte. D'altra banda, Martí ha apuntat que aviat es podrien tenir bones notícies respecte al tram que falta per fer de l'eix E-9 Barcelona-Tolosa.

    Pel que fa a l'ensenyament, Hollande ha mostrat la intenció de continuar apostant per la presència del sistema educatiu francès i en aquest sentit, Martí ha explicat que a part de reiterar el compromís per fer el Colleged'Encamp, tot i que no ha avançat més detalls sobre quan podrà ser una realitat, també s'ha parlat de la intenció del govern francès de desbloquejar una partida pressupostària per millorar les instal·lacions del Lycée Comte de Foix.

    Martí també ha aprofitat la visita per demanar l'assessorament d'especialistes francesos en diversos temes. D'una banda, ha assenyalat que l'informe sobre l'heliport nacional ha de ser 'clar' per saber si és un bon terreny a tots els nivells. I pel que fa als assessors, s'ha sol·licitat una persona d'enllaç que ajudi a veure els problemes que pot comportar la llei del joc. Així mateix, també s'ha demanat l'ajuda d'una persona que donaria suport a la CASS en qüestions com les baixes mèdiques.

    Abans de reunir-se amb Hollande, Martí i Mateu han mantingut una reunió de treball amb la representant personal del copríncep, Sylvie Hubac, que s'ha posat a disposició del Govern per donar suport al procés d'acostament a la Unió Europea i la voluntat de participar al mercat interior.

    Comenta aquest article

    PUBLICITAT
    PUBLICITAT