PUBLICITAT

La delegació de competències a la Junta de Govern enfronten majoria i oposició a Encamp

  • Sans ha explicat que abans d'aprovar una delegació de competències com aquesta s'havia de derogar un Reglament aprovat l'any 98
  • Mas ha argumentat que es tractava d'una fórmula per agilitzar els tràmit administratius, sobretot en les sancions de circulació
27072012_consols encamp
Els cònsols menor i major d'Encamp en el decurs de la sessió de consell que s'ha celebrat aquest dijous la matí al Pas de la Casa. Foto: ANA / A.R.
La sessió de Consell de Comú d'Encamp ha tingut un debat entre majoria i oposició sobre la delegació de competències a la Junta de Govern en la resolució de procediments sancionadors. Jordi Mas, cònsol major, ha argumentat que es tractava d'una fórmula per agilitzar els tràmit administratius, sobretot en les sancions de circulació, i Joan Sans ha acusat la majoria de buidar de contingut les sessions de Consell de Comú i de manca de transparència. Sans ha explicat que abans d'aprovar una delegació de competències com aquesta s'havia de derogar un Reglament aprovat l'any 98 i en el qual s'especifica que la Junta de Govern incoa expedients, però qui els resol és el Consell de Comú. Mas ha negat les acusacions de manca de transparència, i per demostrar-ho, segons ell, ha retirat la proposta de l'ordre del dia i ha dit que la presentaran més endavant més ben argumentada.
El cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, ha fet marxa enrera en l'aprovació d'una proposta de delegació de competències a la Junta de Govern per resoldre procediments sancionadors en matèria d'urbanisme i tributs.

Joan Sans, conseller a l'oposició, s'hi ha mostrat contrari i ha esgrimit l'existència d'un Reglament regulador sancionador del Comú de l'any 98 que atribueix a la Junta de Govern la competència d'incoar expedients però que és el Consell de Comú qui els ha de resoldre. Sans ha dit que abans d'aprovar-se una delegació de competències d'aquestes característiques s'ha de derogar l'esmentat reglament.

Però el conseller socialdemòcrata ha expressat els seus dubtes sobre la transparència en la gestió 'quan es volen aprovar resolucions com aquesta'. Sans ha acusat Mas de voler buidar de contingut les sessions de Consell de Comú i de voler-lo convertir en 'un pessebre amb figuretes de cartó-pedra'.

Per la seva banda, Jordi Mas ha negat qualsevol intent de buidar de contingut o de gestionar amb manca de transparència. Ha argumentat que la proposta de delegació a la Junta de Govern per resoldre procediments sancionadors està feta amb l'objectiu d'agilitzar els tràmits administratius. Mas ha afegit que 'els procediments sancionadors que donen més problemes són els de circulació, van molt lents, i el que busquem és agilitzar-los'.

Tot i això, 'i per demostrar que no pretenem res del que ha dit' el cònsol ha retirat la proposta de l'ordre del dia i ha dit que la presentaran en la propera sessió de Comú amb més detall i ben argumentada.

Finalment ha fet una reflexió i és que les atribucions de la Junta de Govern es deriven d'un Reglament d'organització i funcionament dels comuns de l'any 96 i que 'segurament el nou reglament s'hauria d'adaptar' als nous temps.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT