PUBLICITAT

Els punts negres Perecaus i Ràdio Andorra quedaran resolts el 2012

  • L'eixamplament i rectificació de la CG-2 a la part de Canillo estarà enllestida la tardor vinent
  • El 80% de l'excedent de runa extret al revolt d'Encamp es restablirà per sobre dels dos túnels
IRENE CASASAYAS
CANILLO / ENCAMP

Periodic
Barcia i Estany, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Si els terminis d'execució d'obra segueixen el ritme fixat, els punts negres de Perecaus (Canillo) i de Ràdio Andorra (Encamp) situats a la carretera general 2 (CG-2) quedaran eliminats a partir de l'any 2012. Així ho va anunciar el ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, en el transcurs d'una visita d'obres que va tenir lloc durant el matí d'ahir.

El ministre va comprovar sobre el terreny l'estat i l'evolució de quatre de les obres de la xarxa viària nacional. En primer lloc va visitar l'eixamplament i rectificació de la CG-2 a l'alçada de Perecaus, uns treballs que havien d'estar enllestits el mes de juny passat, però que per motius "aliens", segons Barcia, com ara les condicions meteorològiques dels mesos d'abril i maig, s'han hagut de prorrogar fins a la tardor. També en aquest tram es projectarà una rotonda subjectada a partir d'un mur que baixarà fins al llit del riu. D'aquesta part, se'n preveu la licitació "abans de Nadal", va indicar el ministre. La constructora adjudicatària és Trebisa i l'import invertit pels treballs, que també inclouen una galeria de serveis, és de prop de 7,1 milions d'euros.

En la mateixa zona de la nacional a l'altura de l'entrada de Canillo, l'empresa Treposa s'encarrega de la instal.lació d'unes barreres dinàmiques per assegurar els blocs rocosos del Roc del Quer. La consecució dels treballs també ha patit un retard a causa de les negociacions sobre l'arrendament d'un terreny particular. Així mateix, segons es va asse- nyalar des d'Ordenament Territorial, abans del novembre vinent les obres en aquesta àrea quedaran resoltes. El pressupost destinat a l'apuntalament dels rocs és de 597.000 euros.

La següent visita va ser a l'històric punt negre del revolt de Ràdio An- dorra. Del buidatge de terres i de la construcció de dos túnels amb dos carrils d'anada i tornada, respectivament, se n'encarrega l'UTE formada per Treballs Públics Armengol i per Montané. La dotació econòmica que adreça el Govern a l'esmentada obra és de prop de 7,5 milions d'euros, i la seva finalització es contempla pel juny del 2012.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT