PUBLICITAT

Ferrer denuncia una relació de pare i fill entre el Govern i Cathelicòpters

  • El plec de bases estaria firmat pel progenitor de qui va elaborar la proposta al Roc del Patapou
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rosa Ferrer, acompanyada d'Isidre Bartumeu, de la plataforma. Foto: TONY LARA

Des del Comú de la capital, la cònsol major, Rosa Ferrer, no vol minorar la pressió sobre el Govern per tractar de tombar l'heliport al Roc del Patapou. Ahir va confirmar que ha presentat un nou recurs per demanar que s'invalidi l'adjudicació del projecte a l'empresa Heliand-Cathelicòpters. En aquest nou enfrontament judicial, Ferrer –que planta cara juntament amb la plataforma No a l'heliport al Patapou– denuncia que l'assessor que va validar el plec de bases de Govern i el que va elaborar els documents de l'oferta de l'adjudicatària són pare i fill.

A més, la cònsol també va exposar que al 2009 Govern va autoritzar a la mateixa empresa un heliport privat també al Patapou. En aquell moment, el projecte no va arribar enlloc perquè, en tractar-se d'una infraestructura privada, el Comú havia de donar la seva aprovació. Segons Ferrer, que va recordar que mai ho hauria permès, el Govern ara ha decidit fer-lo públic, tot i que amb el capital privat de Cathelicòpters, per poder qualificar-lo d'interès nacional i així no necessitar de l'acceptació de la capital.

Des del Govern, ahir el ministre d'Exteriors Amadeu Saboya no va voler respondre a les afirmacions recollides en aquesta denúncia. I es va limitar a explicar que els serveis jurídics de l'Executiu estan treballant per conèixer la realitat d'aquestes afirmacions. Però sense voler desmentir cap declaració abans d'examinar be aquestes.

conflicte d'interessos / Rosa Ferrer Ferrer va considerar que existeix un conflicte d'interessos degut a la relació de pare i fill entre ambdós bàndols. I que això hauria de ser contrari als principis més elementals del dret administratiu. I l'única sortida que veu seria l'anulació del projecte al Patapou.

Tal i com surt al document presentat als Tribunals, «el senyor Sanmartí (pare) va participar en les condicions tècniques del plec de bases fa anys i va confirmar ara la validesa de les dades que surten publicades en el plec de bases», i que el fill d'aquest va «redactar» el projecte de Heliand-Cathelicòpters. El Comú i la plataforma manifesten al text que «és absolutament incompatible» i que «ni tant sols es podia presentar a concurs» el projecte.

«Que el senyor Sanmartí (pare) redacti les bases i el senyor Sanmartí (fill) redacti el projecte concursant representa una irregularitat tant gran, generadora de la inadmissibilitat de l'oferta, que hauria de causar rubor a les persones més curtides», denuncia el text.

Projecte privat al 2009 / Ferrer i la plataforma també van presentar un altre recurs de reposició per demanar la nul·litat d'un decret que, segons va assegurar Ferrer, es menciona en l'oferta de la UTE guanyadora, i que consisteix en una resolució del Govern de 2009 per la qual es va autoritzar la construcció i explotació d'un heliport de titularitat privada al Patapou.

Segons la cònsol, això es va fer a esquenes del Comú, que només havia autoritzat unes obres de condicionament per una finca agrícola, i que per tant «és il·legal i d'una deslleialtat institucional total». Ferrer, que fins ara no en tenia constància, creu que l'heliport privat no va prosperar perquè «no es van atrevir atès que sabien que el Comú estava en contra i que l‘hauríem aturat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT