PUBLICITAT

Films inèdits del Pirineu a la II Mostra de Cinema Etnològic

  • L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu acollirà el visionat del 31 de juliol al 4 d'agost
EL PERIÒDIC
ESTERRI D'ÀNEU

Periodic
A la mostra s'hi podran veure films del Pirineu d'inicis del segle XX. Foto: EL PERIÒDIC

l'Ecomuseu de les valls d'Àneu acollirà del 31 de juliol al 4 d'agost la II Mostra de cinema etnogràfic. En aquesta mostra, es presentaran alguns documents etnològics, bàsicament de l'àmbit pirinenc. Una part d'aquests films són inèdits del Pirineu de principis de segle XX i es veuran públicament per primer cop.

Alguns dels documentals que es mostraran són: «Esquí a la Cerdanya» (1930); «Cereals, molins i forns, El procés del pa a les valls d'Àneu al segle XX»; «De l'ovella al tricot. El procés de la llana a les valls d'Àneu al segle XX»; «Els segaires» o «Les filmacions etnogràfiques de Ramon Violant i Simorra» (1931-1934).

En un viatge de doble sentit, l'audiovisual ha penetrat en els darrers anys en l'etnografia, al mateix temps que la recerca etnogràfica s'ha servit de l'audiovisual per documentar i explicar allò sobre el que ha investigat.

L'Ecomuseu de les valls d'Àneu i la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional, recuperen i difonen el patrimoni etnològic fílmic i presenten, amb el suport de la filmoteca de Catalunya, materials inèdits del Pirineu de principis del segle XX. El resultat és tota una nova generació de documentals etnogràfics que defugen els patrons clàssics en la matèria per oferir una mirada actualitzada, moderna i sorprenent d'allò que és antic o popular.

Aquesta segona edició de la mostra de documentals etnogràfics, que aquest any surt de Barcelona i arriba a Esterri d'Àneu, convida a conèixer i gaudir del nostre patrimoni etnogràfic en diverses sessions nocturnes per compartir. Les sessions es faran al carrer i en cas de mal temps es passaran a un dels espais de l'Ecomuseu

En la mostra també col·laboren el Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici, L'IDAPA i l'empresa de ratafia Portet de la Pobla de Segur. Gràcies a la gentilesa de la Ratafia Portet de la Pobla de Segur, els assistents a la mostra podran gaudir d'un tastet de ratafia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT