PUBLICITAT

Pérez arriba amb la intenció de seguir creixent amb el River

  • El club presenta el base català, un jugador amb qui podria fer caixa, i segueix esperant la decisió de Flis
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El base Dani Pérez, amb la que serà la seva nova samarreta la pròxima temporada, ahir en la presentació. Foto: TONY LARA

La primera presentació oficial del BC River Andorra no s'ha fet esperar. Ahir l'esperat base titular en l'equip que dirigirà Joan Peñarroya es va presentar a la seu del club. El català arriba a l'entitat andorrana amb la intenció de «continuar creixent» en la seva trajectòria esportiva. Amb 22 anys, és un dels jugadors amb més talent de la categoria LEB Or i un ferm candidat a ser a ACB. Per això, el club l'ha fitxat per dues temporades, amb una clàusula econòmica per si marxa a l'ACB. Mentre aquesta presentació es feia ràpid –el jugador es va lligar al club fa pocs dies–, el que no acaba d'arribar és el tancament del culebrón de l'estiu, la continuïtat de Dmitry Flis. El jugador segueix de vacances i encara no dóna respostes, ni ell ni el seu representant. I el club, que té paciència, creu que la corda s'estira massa. De si Flis segueix o no, depenen la resta de fitxatges, segons va confirmar ahir el director general, Francesc Solana, durant la presentació de Pérez.

Dani Pérez és una jove promesa que el River Andorra vol aprofitar per dues part. La primera, la purament esportiva, una explotació d'uns recursos de direcció de joc que s'assimilen als resultats que va aportar la temporada passada Fede Bavosi, que ha marxat a Uruguai amb una millor oferta. «Sóc un jugador agressiu, tant en atac com en defensa, intento imposar un ritme molt alt i l'últim any he tirat a cistella amb més confiança, fins i tot de tres», va manifestar ahir el català després de posar amb Solana per als fotògrafs amb la samarreta del seu nou equip. Pérez va valorar principalment que fos Joan Peñarroya el seu valedor: «És important que l'entrenador et vulgui tenir al teu equip. El base ha de transmetre a la resta dels companys a la pista el que demana l'entrenador».

«A LEB Or el més important és lluitar tant en defensa com en atac, perquè tots són equips de molta qualitat, però si l'equip treballa i s'esforça a la pista, això serà clau», hi va afegir el base, que va opinar sobre la futura competició: «Suposo que serà una lliga molt igualada en què tots els equips poden guanyar a tots».

LA CLÀUSULA DE ‘CARTA DE LLIBERTAT' / Hi ha una segona versió en el fitxatge de Pérez, més enllà de l'esportiu. I és que hi ha una clàusula amb què el club andorrà pretén fer caixa. El jugador firma per dues temporades, però el club, que sap que hi ha possibilitats que marxi a un equip ACB si fa una bona primera campanya a Andorra, no vol que passi com altres casos de talent, en què el club no ha tingut res a dir en cas de sortida d'un jugador. Amb Pérez, la clàusula és que si un equip de l'ACB truca a la seva porta demanant per ell en acabar la primera temporada –això és 2012-2013–, llavors seria el jugador qui hauria d'indemnitzar el club amb un pagament del que es podria anomenar la seva carta de llibertat. Amb aquesta operació, el club asseguraria uns ingressos. Aquest és un tipus de contracte que fins ara l'entitat que presideix Gorka Aixàs no estava fent. A la LEB Or, la qüestió econòmica i el valor de cada jugador adquireix un altre pes.

I ARA TOT DEPÈN DEL SÍ O NO DE FLIS / La direcció del club ara que ja es té un base director, i principal, és conformar el gruix de l'equip. Ja es tenen confirmats Pablo Sánchez –fins 2014, i amb opció de ser seleccionable llavors– i Anton Maresch –jugador que no s'incorporarà a la disciplina de Peñarroya fins el 15 de setembre perquè estarà concentrat amb la selecció austríaca–, i el pivot Devin Wright, però l'altra pota del projecte és Dmitry Flis, i sense cap resposta d'ell, no es mou cap altra fitxa. «Intentem tancar la seva renovació. Que ell sigui a l'equip condiciona els perfils de la resta de jugadors», va assegurar ahir Francesc Solana. De moment, el jugador és de vacances, i el seu representant tampoc no informa el club. L'entitat d'Aixàs, que espera ja amb certa ansietat una solució per continuar treballant, considera en cercles més petits que la corda s'està estirant massa, tot i que Solana en roda de premsa va ser sincer i va dir que de la mateixa manera que es va tenir paciència amb Peñarroya, es té amb Flis, però que tot té un límit.

Segons el club, aquest límit passa per hores, i no mai dies, així que previsiblement avui aquest culebrón s'hauria de donar per acabat, amb un sí o amb un no per part del pivot.

PRETEMPORADA I DATA LÍMIT PER FITXAR / El club, que segueix en la feina de buscar homes per al primer equip, ja ha anunciat que la pretemporada arrencarà el pròxim 29 d'agost sigui amb la plantilla completa o encara per definir. Així, també es deixa oberta la porta a seguir fitxant fins el 5 d'octubre, quan comenci la batalla a la LEB Or.

AHIR COMISSIÓ DELEGADA A LA FEB / Ahir es va reunir la Comissió Delegada de la LEB Or a la Federació de Bàsquet espanyola. Seguint la tradició de la rapidesa informativa de l'ens, res no va trascendir sobre la decisió final de quants equips hi haurà a la categoria. En principi, els 14 ja coneguts més l'opció d'un més.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT