PUBLICITAT

Espot es fixa la lluita contra 'l'atur' com a primera prioritat

  • El recentment nomenat ministre de Justícia i Interior ha jurat aquest dimecres al migdia el seu càrrec davant del cap de Govern
27072012_medalla
El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha promès el seu càrrec aquest dimecres al migdia davant del cap de Govern, Toni Martí.. Foto: ANA / M.C.
El recentment nomenat ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha jurat aquest dimecres al migdia el seu càrrec davant del cap de Govern, Toni Martí. Espot ha fixat la lluita contra l'atur com a principal objectiu al capdavant de la cartera que assumeix i ha destacat la voluntat de continuïtat respecte al seu antecessor, Marc Vila. Per la seva part, Martí ha assenyalat que Espot agafa la responsabilitat d'un ministeri 'complex' en un moment difícil però ha afirmat que no hi ha 'ningú més idoni per fer-se càrrec d'aquesta responsabilitat'.
'L'atur, l'atur i l'atur', així s'ha expressat el nou ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, respecte a les seves prioritats al capdavant d'aquesta cartera. Després de jurar el càrrec davant del cap de Govern, Toni Martí, Espot ha reconegut sentir-se molt content i ha volgut reiterar les manifestacions fetes en la roda de premsa del seu nomenament respecte a la 'línia de continuïtat' que suposa el relleu de l'exministre, Marc Vila. 

Segons el nou ministre, el primer objectiu és 'combatre el nombre creixent d'aturats al Servei d'Ocupació' i fer que aquest sigui un instrument d'intermediació entre demanda i oferta de feina 'eficient'. 

Pel que fa a l'àmbit de la justícia, la prioritat és modernitzar-ne la seva administració. Espot ha explicat que ja estan treballant 'estretament' amb el Consell Superior de la Justícia' preparant tots els estudis preliminars per establir el calendari en funció dels aspectes més importants i com es poden abordar. Segons ha assegurat 'a finals d'any ja tindrem terminis prefixats'. Espot ha volgut reconèixer la tasca de 'mestratge' i l'experiència transmesa pel ministre Vila en els mesos que han compartit i ha afirmat que continuarà amb els projectes que ja s'havien endegat. 

També el cap de Govern, Toni Martí, ha agraït la feina feta per Vila i ha afirmat que el seu relleu amb Xavier Espot és 'una conseqüència lògica després de les sobrades proves de vàlua professional i personal'. Malgrat que ha reconegut que agafa la responsabilitat d'un ministeri 'complex', Martí ha apuntat que 'no hi ha ningú més idoni' per fer-se'n càrrec. 

Així, el cap de Govern ha desitjat 'que tinguem un ministre a la mateixa alçada que el secretari d'Estat' i ha augurat que 'Andorra haurà de reconèixer el vostre sacrifici'. 

Relleu en suspens a la secretaria d'Estat de Justícia
La successió al capdavant de la secretaria d'Estat de Justícia i Interior queda, de moment, en suspens. La decisió sobre aquest relleu és, segons Espot, 'prematura' i caldrà avaluar les necessitats del Ministeri tenint en compte que amb la recent incorporació d'Eva Palacios com a directora d'Interior fa que tots els departaments disposin d'un director i, per tant, no es faci urgent el nomenament d'un secretari d'Estat. 'Valorarem si realment és necessari, sinó no és una plaça que haguem de cobrir de forma imprescindible', ha conclòs el nou ministre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT