PUBLICITAT

Pablo fins al 2014, Flis no sap

  • El càntabre confia el seu futur al River un any més del que tenia; Flis vol més diners
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Pablo Sánchez, que ha renovat, abraça Flis, que no sap què fer. Foto: TONY LARA

Tan senzill com que si un no vol, dos no es barallen. El BC River Andorra té clar fins on pot arribar i quina és la frontera que no està disposat a superar. Els jugadors de bàsquet, que saben que tenen les coses complicades per buscar un club que els pagui un sou mensual coherent, estan entre l'espasa i la pared, i amb aquesta arma juga el club per decidir qui segueix i qui no. Ahir, Pablo Sánchez va acordar amb l'entitat que presideix Gorka Aixàs que continuarà una temporada més al club, vinculant el seu futur al món del bàsquet a una entitat que el va acollir fa dos anys amb els braços oberts. No és el mateix en el cas de Dmitry Flis, que ahir tampoc no va respondre a l'oferta del club de manera positiva, sinó que va demanar més diners d'on, segons la política d'austeritat del club, no n'hi ha.

Així doncs, la informació a dia d'avui diu que el River comptarà amb el càntabre –fiable, segur, implicat– una temporada més del que ja tenia signat, que era fins 2013 i ara s'allarga al 2014. A més, amb aquesta ampliació, el jugador serà seleccionable per poder jugar amb el combinat nacional, cosa que sembla una bona notícia per al bàsquet andorrà, ja que tenir un jugador d'aquesta categoria –a la LEB Plata consolidat, a la LEB Or s'espera que també el seu rendiment sigui al nivell– no ocorre tots els dies. I si no, que li pregunten a Jaume Tomàs.

«Pablo Sánchez ha tingut una molt bona predisposició en tot moment amb nosaltres, amb el que li oferíem, ha entès la situació per la que estem passant i seguirà ajudant-nos molt». Paraules d'ahir de Francesc Solana, el director general del club, director esportiu a l'ús, que valora l'acció del càntabre i, així com qui no vol, envia d'aquesta manera un missatge enverinat a Flis (o al seu representant), per dir-li, xato, aquí tens el que hi ha, si vols ho agafes, i si no, ja saps. Però Flis, mitjançant l'agent, demana més. De diners. Al River somriuen maliciosament perquè els calés són els que són, i més no n'hi ha. Així que, amb la resposta immediata enviada per part del club al representant, i aquest al jugador, la decisió pot tardar hores, si és que ahir a la nit, quan aquest periòdic ja havia tancat l'edició, no es va rebre el «sí, vull», o l'adéu amarg. Coses dels matrimonis esportius, que es poden solucionar quan no hi ha llum, qui sap si entre llençols, que és quan es rumien les coses una i dues vegades.

Avui, en tot cas, el River tornarà a ser notícia, perquè Dani Pérez, el base que haurà de suplir Fede Bavosi a la direcció, serà presentat a la seu del club al migdia. Sabrem què en pensa, del club, però potser també es fa pública la decisió de Flis. Ahir el pivot no sabia, però amb la realitat a la mà, potser diu sí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT