PUBLICITAT

La primera visita oficial de Mauri

  • El nou representant del Copríncep episcopal desitja el millor per «al nostre país»
E. A / G. G
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'encaixada de mans de Josep Maria Mauri i Antoni Marti, emmarcada pel somriure de Nemesi Marquès. Foto: EL PERIÒDIC

El nou representant personal del Copríncep episcopal, Josep Maria Mauri, va fer la primera visita oficial al Principat per presentar-se a les autoritats andorranes. Mauri es va reunir primer amb el cap de Govern, Toni Martí, i després amb els síndics, Vicenç Mateu i Mònica Bonell. El cap de Govern Toni Martí, va rebre al seu despatx l'antic i el nou representant del Copríncep episcopal. Mauri que va jurar el càrrec el passat 20 de juliol davant el copríncep Joan-Enric Vives al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell, va afirmar que afronta les noves funcions «amb gran responsabilitat i molta il·lusió» i el desig de col·laborar amb les autoritats andorranes «per buscar el millor per al nostre país». El cap de Govern va desitjar al nou representant del Copríncep «una gran feina», alhora que també va adreçar unes paraules al seu antecessor, Nemesi Marquès, a qui va agrair els 44 anys de «servei al país». Martí també va destacar que el fet que tots dos representants volessin compartir la visita «com una mostra de la normalitat amb què es produeix el relleu». I va afegir que «tot continuarà igual i sempre que vagi igual anirà bé, perquè sempre hi ha hagut unes excel·lents relacions». Mauri va signar al llibre d'honor del Govern i es va traslladar tot seguit a la seu del Consell General per visitar els síndics, Mateu i Bonell. Mateu es va expressar en termes similars als del cap de Govern per destacar «la continuïtat» en la representació del Copríncep insistint en que «en determinades qüestions és millor que no hi hagi novetats».

L'antecessor

Nemesi Marquès fa 44 anys que està vinculat a la Mitra però des del 1981 al 1993, ja va ser delegat permanent del Copríncep; i des de l'aprovació de la Constitució el 14 de març del 1993 fins avui, representant personal del Copríncep episcopal.

Està condecorat amb l'Orde de Isabel la Católica (1989) i amb la Legió d'Honor (1999). Se'l considera una peça clau de la taula tripartida en el procés de negociació de la Constitució del 1992 a començament del 1993. Marquès és llicenciat en teologia i dret canònic per la Universitat Gregoriana de Roma. El relleu, Josep Maria Mauri, va néixer el 1941 al Pallars Jussà i va ser ordenat prevere el 1965. Va fer estudis de Filosofia i Teologia al Seminari d'Urgell, i és llicenciat en Història Eclesiàstica per la Universitat Gregoriana de Roma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT