PUBLICITAT

Els bombers andorrans combaten el foc a Avinyonet

  • El conseller català Felip Puig felicita personalment al desplaçament del Principat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una imatge dels treballs per paralitzar l'incendi, ahir. Foto: JOAN CASTRO

La dotzena de bombers que van sortir el passat dilluns d'Andorra per col·laborar en les tasques d'extinció de l'incendi de l'Alt Empordà varen continuar treballant ahir dimarts per contenir les flames que ja han arrasat prop de 14.000 hectàrees, segons els darrers càlculs que realitza el departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

Els quatre vehicles i l'helicòpter del Govern andorrà van arribar fa dos dies al voltant del vespre al centre de comandament de Figueres. Va ser des d'allà quan els efectius catalans els van adreçar al front més proper a Avinyonet de Puigventós.

Aquesta expedició de bombers andorrans van voler donar suport als equips catalans que treballen per apagar l'incendi de l'Empordà. Actualment, el centre de comandament es troba a la població gironina.

Els bombers del nostre país van voler explicar els seus avençós via Twitter. A través de la xarxa de microblogging, van avisar dels seus moviments cap a la zona d'Avinyonet de Puigventós, un dels municipis afectats pel foc. Des d'allà treballen per evitar la seva propagació cap al sud.

Durant tot el passat dimarts van treballar en aquesta àrea, com va assegurar el cap de guàrdia des d'Andorra, i després es van quedaran a passar la nit de guàrdia. Si les condicions climatològiques ho permeten i es pot controlar el foc, l'expedició podria tornar al Principat avui dimecres al migdia, van apuntar fonts dels bombers.

A més dels dotze bombers i dels quatre vehicles enviats des d'Andorra, participen en les tasques d'extinció unes 169 dotacions terrestres i nou mitjans aeris de la Generalitat de Catalunya, a més de set mitjans aeris francesos, quatre més del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, quatre de la comunitat valenciana i un helicòpter d'Andorra, un d'Osca i un altre de Mallorca, segons les dades de la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, informa l'ANA.

A les 18.45 hores d'ahir es mantenien les restriccions de mobilitat als municipis de Tarrades i Boadella, la zona considerada més sensible pels cossos d'emergències, tal i com reflexen els moviments dels serveis d'emergències catalans.

El conseller d'Interior, Felip Puig, va agraïr personalment la col·laboració dels Bombers d'Andorra en les tasques d'extinció al centre de comandament de Figueres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT