PUBLICITAT

Iniciat el procés d'ampliació del Parc Natural de l'Alt Pirineu

  • Els municipis de Rialp, Farrera, Soriguera i Valls de Valira n'han demanat l'expansió
EL PERIÒDIC
TREMP

Periodic
Foto: TONY LARA

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat que comença el procés de treball per ampliar la superfície del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Aquest procés s'inicia després que els municipis de Rialp, Farrera, Soriguera i Valls de Valira n'hagin demanat l'ampliació de superfície. Aquesta petició ha estat aprovada per la Junta Rectora del Parc, reunida aquest divendres a Tremp. El conseller ha explicat que aquesta ampliació ha de ser molt més àgil i no s'ha de dilatar molt en el temps al dependre exclusivament del Govern de la Generalitat la seva modificació de límits. Un altre aspecte a favor és que és una demanda del territori i no hi ha postures contràries.

En l'ampliació del Parc Natural de l'Alt Pirineu també hi estan interessats altres municipis com Lladorre. Aquest encara no ha entrat formalment la seva petició.

El conseller Recoder ha dit que l'ampliació és farà amb consens amb el territori i posterior a un procés de participació. El conseller ha recordat que la Generalitat podrà suggerir també altres propostes diferents a les plantejades pels municipis.

Algunes de les zones que es volen incloure en la nova delimitació ja estan protegides, ja que formen part de la Xarxa Natura 2000, aprovada després de la creació del Parc.

Aquest procés d'ampliació s'inicia just nou anys després de la creació del Parc Natural de l'Alt Pirineu, el més gran de Catalunya, amb gairebé 70.000 hectàrees de superfície, i situat entre el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell.

El conseller Recoder ha dit que la creació del Parc ha ajudat a la dinamització d'aquest territori, motiu pel qual ha animat als Ajuntaments a proposar la inclusió de noves àrees.

El Parc Natural està conformat per 13 municipis del Pallars Sobirà i 2 de l'Alt Urgell. Altes muntanyes, refugi d'espècies amenaçades i uns paisatges modelats per segles d'activitat humana constitueixen el parc natural.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT