PUBLICITAT

Llovera, la més jove als Jocs en atletisme

  • Amb 15, la velocista és la ?benjamina' de totes les delegacions, mentre que a Bernadó el superen dos atletes
R. M. S. / F. F.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

Una de les característiques de l'expedició andorrana a aquests Jocs és el contrast d'edats. Entre Joan Tomàs (61 anys) i Cristina Llovera (15) hi ha una diferència de 46 anys, tota una vida, però ells no són, ni molt menys, ni la més jove de tots els Jocs Olímpics ni el més gran. Per exemple, hi ha una xinesa, Yuhan Qin, nedadora, de 14, i un japonès que competeix en hípica, Hiroshi Hoketsu, de 71. Ara bé, ¿què passa en l'atletisme? Doncs que, per ben poc, Andorra gairebé té l'honor de tenir la ‘benjamina' i el més veterà, en aquest cas amb Toni Bernadó i els seus 45 anys.

Llovera va nàixer l'1 d'octubre de 1996, i en l'atletisme, segons les dades consultades, no hi ha cap altra més jove que ella. Hi ha, això sí, alguns de 16 i 17 anys, fins i tot de la seva quinta, però cap supera l'andorrana. Danielle Alakija, de Fiji, atleta de 400 metres, té 16 anys, fets en maig, mentre que Laenly Phoutthavong, de Laos i velocista dels 100m, la mateixa prova que Llovera, va sumar també 16 el passat mes de juny. D'altres, com Zourah Ali (Djibouti), de 400, té 17, i Hamza Driouch (Qatar), de 1.500, també.

Pel que fa als veterans que seran a l'estadi Olímpic, Toni Bernadó i els seus 45 anys es veuen superats. Deia l'andorrà els dies passats que, si hi hagués algú més gran que ell, seria en marató o en les proves de 20 o 50km marxa. En principi, res més lluny de la realitat, perquè hi ha dos atletes com a mínim i cap d'ells és de les proves de resistència. Una és la corredora de 200m de Dominica, Luan Gabriel, de 46 anys, nascuda el 3 de maig del 66. Un altre és el llançador de martell Oleksander Dryhol, d'Ucraïna, també de 46 nascut el 25 d'abril del 66. Bernadó va nàixer uns mesos després, el 9 de desembre d'aquell mateix any 66.

Sigui com sigui, el ben cert és que es tracta d'una expedició atípica. Com a mínim curiosa. Però tots amb un gran esperit competitiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT