PUBLICITAT

Comencen els treballs d'enderroc de l'històric hotel Pla d'Escaldes

  • Els propietaris han encarregat la feina a l'empresa Treballs Públics Montané
  • Alguns elements, com ara les baranes de ferro forjat, hauran de ser preservats
EVA ARASA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els operaris extreuen elements de la façana de l'hotel Pla, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

L'enderroc de l'hotel Pla d'Escaldes-Engordany va començar ahir, a primera hora del matí. Finalment, després que el Comú declarés l'estat de ruïna de l'immoble, la propietat va encarregar els treballs d'enderroc a l'empresa Treballs Públics Montané. La feina és especialment delicada, ja que l'empresa té l'encàrrec de preservar alguns elements arquitectònics de la façana, com ara les baranes de ferro forjat i algun granit, per si mai es torna a construir un edifici en aquest indret.

L'hotel Pla està catalogat pel Comú d'Escaldes-Engordany en la classificació de conjunt arquitectònic i edifici d'interès. En els últims mesos, s'havien detectat alteracions a la façana, que en van accelerar la degradació, amb risc de despreniment d'elements del revestiment. Com a mesura de precaució, el Comú escaldenc va col.locar una tanca alta, situada entre dos i quatre metres de distància respecte als murs, que tot aquest temps ha impedit l'accés de les persones al perímetre de l'edifici.

La degradació de l'edifici va portar a intensificar les converses del Comú amb el propietari de l'immoble des del mes de març, amb l'objectiu de tancar l'acord entorn de l'enderroc de l'hotel Pla. Igualment, la corporació es va posar en contacte amb els ministeris d'Ordenament Territorial i de Cultura, per tal d'agilitzar els tràmits administratius de forma urgent, també per a l'ender- roc de l'hotel La Terrassa, que es troba igualment a la plaça de Santa Anna i que acull la Façana de l'Art. De fet, el Ministeri de Cultura havia de fer l'informe corresponent, tenint en compte que els edificis es troben en l'entorn de protecció del pont d'Engordany i l'església de Sant Pere Màrtir.

El Comú ha manifestat que, si es construeix un nou edifici en el lloc que ocupa l'hotel Pla, aquest haurà de ser conceptualment igual. Això fa referència a la composició de la façana, que haurà d'aprofitar tots els materials que sigui possible, com ara les baranes dels balcons i algunes peces significatives de granit. D'aquesta manera, el nou edifici conservaria la mateixa imatge i coherència arquitectònica amb l'entorn.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT