PUBLICITAT

Els Bombers se sumen a les tasques d'extinció del foc de l'Alt Empordà

  • El dispositiu desplaçat està format per 12 bombers, un camió cisterna, un camió de foc forestal, un jeep i una furgoneta
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alguns dels bombers mobilitzats carreguen sacs amb material als vehicles del dispositiu, ahir. Foto: TONY LARA

«Tots els bombers que vagin a Figueres, que es dirigeixin al pati». Eren les 14.36 hores d'ahir quan es va sentir l'avís per megafonia a la caserna dels Bombers de Santa Coloma. El material estava carregat als vehicles que s'havien de desplaçar a l'incendi de l'Alt Empordà i, per tant, no hi havia motius per endarrerir ni un minut més la marxa. El dispositiu, format per 12 bombers, un camió cisterna, un camió per a foc forestal, un jeep i una furgoneta de comunicació des d'on els comandaments dirigeixen l'acció, responia així a la petició d'ajut per part dels Bombers de la Generalitat.

El director del Cos de Bombers, Joan Carles Recasens, va explicar que, al matí, seguint el protocol habitual en casos com aquest, havien trucat els Bombers de la Generalitat per preguntar-los si necessitaven ajuda per a les tasques d'extinció de l'incendi que es va declarar diumenge al migdia a la Jonquera i que ràpidament es va escampar cap al sud atiat per la tramuntana. Una mà estesa que els catalans no van dubtar d'acceptar.

A partir d'aquí, s'iniciava la mobilització andorrana. En primer lloc, es va trucar els bombers que estaven «fora de guàrdia» –és a dir, de festa– per saber quins d'ells estaven disposats a participar en el dispositiu. Finalment, són 12 els efectius que s'han desplaçat, provinents de totes les casernes del país, amb la previsió de ser fora de casa de dos a tres dies.

El destí era Avinyonet de Puigventós, molt a prop de Figueres, que s'ha convertit en el centre de trànsit de les operacions d'extinció del foc: des d'allà, els comandaments catalans distribueixen el conjunt d'efectius perquè puguin treballar de manera autònoma.

OPORTUNITAT D'APRENDRE / El director del Cos de Bombers reconeixia ahir, en declaracions als mitjans de comunicació, que el fet de participar en les tasques d'extinció del foc de l'Alt Empordà serà «una experiència important, no només pel foc, sinó per veure l'organització del dispositiu en un incendi d'aquesta magnitud». «És una experiència que després podem analitzar com es pot aplicar a escala més reduïda a Andorra», va afegir Recasens.

Normalment, els Bombers ajuden en l'extinció d'incendis que són geogràficament més propers. L'última col·laboració amb els Bombers de la Generalitat va ser el mes de març, pels focs a l'Alt Urgell. El Govern, pel seu cantó, ha enviat un helicòpter per donar suport als efectius catalans.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT