PUBLICITAT

La Massana vol que els bancs comprin accions d'Emap

  • El Comú no arriba al 200% de la Llei de finances amb el deute per l'estació
L. G.
LA MASSANA

Periodic
Esquiadors a l'estació de Pal, l'hivern passat. Foto: ÀLEX LARA

La Massana busca solucions per millorar la situació dels seus comptes. Amb més motiu, davant la necessitat d'acomplir amb la Llei de finances comunals, la modificació de la qual que entrarà en vigor el proper any. I el seu principal actiu, l'estació de Pal-Arinsal, està entre els primers objectius. Des de fa un temps, el Comú està negociant solucions amb les entitats financeres per buscar alternatives als crèdits que tenen amb aquestes. L'opció més desitjada és la capitalització.

Segons el cònsol major, David Baró, tot es troba «dins de la optimització del pla de gestió». Es vol reestructurar el deute, i que els bancs comprin accions en canvi per part dels crèdits que tenen amb Emap.

«Portem des de mitjans de gener negociant, plantejant aquesta capitalització, però amb tots els plans sobre la taula per aconseguir aquesta viabilitat, va explicar el cònsol massanenc.

Gran part d'aquest intent ve per poder acollir-se a la legislació imposada per Govern a partir de l'any vinent. Segons aquesta, els comuns han d'assolir un nivell d'endeutament que no superi el 200% dels seus ingressos. La Massana està al voltant del 330%, i no arribarà en aquestes condicions si no treu deute d'Emap.

Altra solució seria convèncer al Govern que modifiqués els comptes d'ingressos. A l'actualitat, el crèdit d'Emap amb els bancs surt als números del deute, però els ingressos que el Comú en rep per l'estació no figuren al balanç per un concepte normatiu.

Baró espera que es pugui arribar a un acord amb els bancs. Segons ell, les entitats en coneixen la situació de l'estació i que també «és un tema de país». I és que va remarcar que el 85% del que genera Pal-Arinsal es queda a territori andorrà, i només un 15% acaba als comptes de l'empresa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT