PUBLICITAT

Els Bombers andorrans envien 12 efectius per ajudar a extingir l'incendi de l'Alt Empordà


  • El contingent andorrà està format per dotze bombers, que no estaven de servei però que han tornat a la feina per col·laborar, un camió cisterna de 9.000 litres, un camió de foc forestal, una unitat de comandament i un 4x4
23072012_bombers
Els bombers preparen un dels vehicles que participarà en les tasques d'extinció de l'incendi de l'Alt Empordà aquest dilluns al migdia. Foto: ANA / M.C.
Dotze bombers andorrans han sortit aquest dilluns al migdia en direcció a l'Alt Empordà per ajudar en les tasques d'extinció de l'incendi que des d'aquest diumenge al migdia crema sense control amenaçant cases i poblacions. El contingent andorrà està format per dotze bombers, que no estaven de servei però que han tornat a la feina per col·laborar, un camió cisterna de 9.000 litres, un camió de foc forestal, una unitat de comandament i un 4x4. Aquest comboi s'ha preparat després que els Bombers han ofert l'ajuda a la Generalitat, que l'ha acceptat ja que necessiten tots els efectius possibles per sufocar les flames.
Passats alguns minuts de les 14.30 hores els Bombers d'Andorra han sortit en direcció a Avinyonet de Puigventós. En total quatre dotacions amb dotze bombers participaran en les tasques d'extinció de l'incendi que hauria afectat unes 13.000 hectàrees i ha causat quatre morts des d'aquest diumenge a l'Alt Empordà.

Segons ha explicat l'oficial responsable de l'expedició, Jaume Sanchez, després dels problemes que hi ha hagut durant la nit amb el vent que ha impedit controlar les flames, la Generalitat s'hauria posat en contacte amb el Govern d'Andorra aquest dilluns per demanar oficialment reforços als Bombers d'Andorra, que ja havien ofert la seva ajuda. 

Així, aquest dilluns al migdia dos camions amb 9.000 litres d'aigua, un jeep i un vehicle de coordinació de control d'emissores han fet via cap al centre de control de l'incendi, on rebran instruccions més precises sobre l'àrea sobre la qual hauran d'actuar, ha informat Sanchez. Allà també s'hi unirà l'helicòpter dels bombers per participar en les tasques d'extinció.

Cal destacar que els dotze bombers que s'han desplaçat són professionals que estaven de festa i als quals s'ha convocat per actuar a Catalunya. La previsió és que s'hi estiguin 'un parell de dies' ha apuntat l'oficial responsable de l'operatiu, ja que en aquest temps el foc s'espera que estigui controlat. 'Hauria d'anar molt malament perquè no fos així', ha reconegut Jaume Sanchez.

D'altra banda, el director del cos de bombers, Joan Carles Recasens, ha subratllat la importància de poder participar en aquesta acció per 'treure'n experiències i coses que a una escala més reduïda apliquem aquí a Andorra nosaltres'. 

Tot i que ha assegurat que una situació com a de l'Empordà és molt difícil que es pugui produir al Principat, també ha alertat que 'no podem badar' ja que hi ha zones seques que s'espera que les tempestes de l'estiu mantinguin humides. Els bombers esperen arribar al centre de comandament a mitja tarda, entre les 18.30 i les 19.30 hores.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT