PUBLICITAT

L'Institut Geològic de Catalunya crea un centre de suport a Tremp

  • L'ICG es descentralitza i amplia la representació al territori amb un edifici de 1.252 m2
EL PERIÒDIC
TREMP

Periodic
El nou centre de l'IGC a Tremp té més de 1.200 metres quadrats. Foto: ACN

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va inaugurar divendres passat el nou centre de suport de l'Institut Geològic de Catalunya (IGC) a Tremp. D'aquesta manera l'IGC es descentralitza i amplia la seva representació al territori. El conseller va dir que l'elecció del Pallars Jussà respon als excepcionals valors geològics de la zona. Aquest centre potenciarà la recerca, el desenvolupament i la divulgació de la geologia al Pirineu i oferirà serveis públics relacionats amb aquesta matèria. L'edifici, amb una superfície útil de 1.252 metres quadrats suposa una inversió de 1,9 milions d'euros. L'IGC té signat un conveni amb l'empresa petrolífera Repsol per portar tècnics i directius a formar-se al Pallars.

El conseller Recoder també va explicar que l'excepcionalitat de la Conca de Tremp pel que fa a afloraments geològics, la converteix en un museu a l'aire lliure. Recoder va afegir que el centre de l'IGC a Tremp té ara la funció de posar-ho en valor. Es tracta d'una edificació sostenible amb un sistema de gestió integral per controlar les instal·lacions de climatització, ventilació, aigua calenta i il·luminació, minimitzant els consums i les emissions de CO2. L'edifici té un alt grau de components simbòliques i la decoració de la façana és el mapa geològic del Pallars Jussà. L'equipament inclou: zones de treball, despatxos, sales de reunions, una sala de conferències de 87 metres quadrats, un laboratori de tractament de mostres, un magatzem de mostres i documentació, biblioteca, centre de càlcul i aparcament subterrani.

Des de fa 3 anys l'Institut Geològic de Catalunya té una seu a Tremp que fa de centre de suport. Des d'aquesta seu es realitzen diferents tasques com són: el desenvolupament de geotreballs a l'àrea dels Pirineus, projectes específics d'investigació, actes de formació i divulgació, suport al servei de l'Institut Geològic. El 2010 es va signar un conveni amb el Parc tecnològic i científic de Lleida i la UdL per establir línies de col·laboració en el camp de la geologia. L'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, va explicar que està previst que el proper més d'octubre arribin a Tremp tècnics de l'empresa Repsol per fer treballs de camp i formació. Orrit també va avançar que arribaran professionals d'empreses relacionades amb el món del petroli de Brasil i Itàlia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT