Casal se supera amb la 16a posició a la Dolomites Skyrace

• Joan Valls és 56è en una cursa en què Marc Casal no corre per lesió i Kilian Jornet bat el rècord absolut
CANAZEI

Joan Valls, que va arribar a meta 56è, lluita ahir contra el fort pendent del Piz Boo, a 3.152m d'altitud. Foto: INKA BELLÉS

Kilian Jornet va ser el corredor més destacat de la Dolomites Skyrace disputada ahir a Canazei, amb el rècord de la prova de 22km per a ell amb l'impensable temps de 2h 01min 52s en una cursa en què es pujava fins a 3.152 metres d'altitud i on hi havia quatre graus sota zero. Deixant de banda els extraterrestres, l'andorrà Óscar Casal, que havia manifestat els dies anteriors que no tenia bones sensacions, es va superar a sí mateix amb una actuació magistral, rebaixant en un quart d'hora la seva previsió de millor temps, i acabant 16è, entre l'elit de l'elit. De la resta de l'equip nacional de la FAM, Joan Valls va acabar 56è en un dia en què no va trobar el ritme de cursa idoni, mentre que Marc Casal no va poder participar en mantenir-se les molèsties al tendó d'Aquiles.

A dotze minuts i mig de Jornet, entre els cracks mundials però lluny de l'espai estel·lar del cerdà, Casal va arribar a meta després d'una cursa en què va patir molt, sobretot en la forta baixada, amb pedra solta i molt tècnica amb zones de gel que s'havien de superar amb cordes i passamans. Va coronar el Piz Boo i els seus 3.152m en 13a posició, després que la sortida fos massa ràpida amb un primer grup inassequible. En la baixada va ser quan Casal va veure com el superaven fins perdre quatre posicions. Al final, va aconseguir superar un rival i ser 16è.

Pel que fa a Valls, l'andorrà va finalitzar amb dues hores i mitja de cursa un dia en què des del quilòmetre sis va tenir molèsties, fent així una ascensió al seu ritme sense forçar per evitar mals majors. Va ser en la baixada quan va buscar remuntar posicions: va superar fins a 12 rivals. Finalment el seu temps també va ser millor que el que tenien previst en l'equip de la FAM. A la cursa van participar més de 700 corredors.

CASAL: «CONTENT PEL TEMPS» / «El ritme del grup capdavanter era impossible de seguir», va manifestar ahir Óscar Casal, «però m'he posicionat en un grup on m'he trobat còmode. Ha estat en la baixada on he perdut quatre posicions, malgrat que he fet un avançament en l'últim tram de pista». «Les sensacions», segons va dir ahir el corredor, «han estat molt bones. De baixada, en no conèixer el recorregut, he apostat per donar-ho tot en els trams menys tècnics». Casal estava «content per la posició, però més content pel temps, ja que he rebaixat 15 minuts del que tenia previst». L'equip torna divendres a Itàlia al Giir di Mont de Premana, prova que serà diumenge.