PUBLICITAT

El servei per la gent gran rep 500 visites en dos anys

  • Els complements de la pensió o l'import d'aquestes són preguntes recurrents
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Lluís Samper, representant de la gent gran, en una imatge recent. Foto: TONY LARA

El servei d'assessorament compartit entre la Federació de la gent gran i l'associació de la gent gran de la capital ha rebut en els seus dos anys de vida entre 400 i 500 visites de padrins per resoldre dubtes. El tema més recorrent, segons va explicar el secretari de la federació, Lluís Samper, és la cobertura del 100% dels medicaments per part de la CASS, ja sigui «per manca de recursos econòmics o perquè tenen una de les patologies classificades com a greus». A més, han augmentat les consultes per complementar les pensions o relacionades amb determinats productes financers.

La cobertura per la CASS dels medicaments, la sol·licitud de la Carta Magna, el cobrament de les pensions o les tarifes socials per a persones grans de FEDA són algunes de les consultes que ha rebut el servei d'assessorament de la gent gran en els seus dos anys de funcionament.

Ubicat a l'oficina de l'associació de la gent gran d'Andorra la Vella, a l'edifici Clara Rabassa, el secretari de la Federació de la gent gran, Lluís Samper, atén els padrins que necessiten assessorament sobre les parapúbliques els dimecres i dijous de 10 a 12 hores. Cada dia reben quatre o cinc visites, que al cap de la setmana poden arribar a deu o dotze, ha assenyalat Samper. Així, quan fa gairebé dos anys que es va posar en marxa, han passat pel servei unes 500 persones, informa l'ANA.

El principal motiu de la visita, reconeix, és per desconeixement de les lleis i dels drets que tenen. En aquest sentit, tot i que el servei només dóna assessorament sobre els tràmits amb les parapúbliques, sovint acaben derivant algunes consultes a les sessions gratuïtes del Col·legi d'Advocats o fent recursos al Raonador del Ciutadà, va explicar Samper.

Una reclamació que va en augment és el complement de les pensions o l'import de les mateixes. «Si vénen persones que tenen una pensió baixa, per sota del salari mínim, i no tenen cap altre recurs els omplim la sol·licitud per demanar una pensió de solidaritat al Ministeri de Salut i Benestar», exposa el secretari general de la Federació de la gent gran.

Samper va afegir que «en algun cas, legalment, amb la llei al davant, no hi tindrien dret, però ètica i moralment sí».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT