PUBLICITAT

El Comú de Sant Julià salva l'escola Trivium 'in extremis'

  • Gil es compromet a buscar mecenes i altres fonts d'ingressos per al projecte
E. A / G. G
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Montserrat Gil i Maria Servat s'adrecen a pares i alumnes, ahir. Foto: ÀLEX LARA

La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, i la consellera de Cultura de la mateixa corporació, Maria Servat, es van reunir ahir a la tarda amb pares i professors per parlar de la situació crítica de l'escola Trivium de música i arts escèniques. El nombre reduït d'alumnes posava en perill la continuïtat del projecte cultural, del qual la parròquia laurediana en fa gala, però la trobada va servir finalment perquè l'equip comunal es comprometés a buscar fórmules de finançament alternatives a les quotes que paguen els inscrits i a l'aportació del propi Comú de Sant Julià. De fet, la intenció ara és buscar mecenes i altres fonts d'ingressos, que permetin que el Trivium continuï formant els infants i joves de la parròquia.

El nombre d'alumnes del Trivium està molt per sota del que seria necessari perquè el projecte sigui sostenible econòmicament. A més, la corporació comunal, com la resta de les administracions, es veu impel·lida a prendre mesures de contenció pressupostària.

La situació era tan delicada que la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, es va voler reunir amb pares i professors per explicar-los les dificultats per mantenir obert el Trivium. La reunió va servir perquè uns i altres intercanviessin punts de vista i, finalment, la conclusió va ser que l'escola de música i arts escèniques sí que pot ser viable si hi ha aportacions de particulars que creguin en el projecte. I aquesta és la sortida que s'ha acordat i que permetrà que el Trivium mantingui les portes obertes a la parròquia laurediana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT