PUBLICITAT

Andbank supera els 10.000 milions en recursos

  • L'entitat va aconseguir un creixement del 33% durant l'any passat
EL PERIÒDICbr>ANDORRA LA VELLA
Periodic
Seu general d'Andbank. Foto: TONY LARA

Andbbank, centrada en el seu procés d'internacionalització, continua marcant el 2012 com un any clau en la seva fulla de ruta. Després de canviar d'imatge per donar un caràcter més internacional i aconseguir fer créixer els seus beneficis un terç en un moment delicat pel sector, ha aconseguit superar la barrera psicològica dels 10.000 en recursos de clients gestionats.

A final de l'any passat, el banc comptava amb 9.160 milions d'euros de recursos. En sis mesos els ha augmentat un 10% fins els 10.120. Sense haver realitzat cap compra en el període. D'aquesta manera consolida una forta tendència alcista que l'entitat inicià en el 2008. Des d'aleshores el grup bancari ha crescut a una taxa anual del 14%. Xifres destacables en un entorn complicat i que representa un dels creixements internacionals més forts. I del mercat nacional.

D'altra banda, cal recordar que el grup va obtindre un benefici net de 54,2 milions d'euros l'any passat, xifra que representa un augment del resultat del 33% respecte al 2010. Es tracta d'un «resultat molt positiu tenint en compte l'entorn econòmic, les importants inversions internacionals que s'han realitzat per millorar la competitivitat i les dotacions prudencials», va manifestar llavors l'entitat.

La que s'acostuma a denominar la segona entitat del país va mantenir també durant el passat trimestre la qualificació A- que atorga l'agència Fitch, el mateix resultat que la primera banca del país en volums, Crèdit Andorrà. L'únic banc que supera aquesta nota és Morabanc amb Moody's, que assoleix un A2. S'ha de recordar que aquestes qualificacions no poden passar d'aquest valor, ja que les agències no poden donar una nota més positiva a una financera de la revisió que hagi obtingut el país.

Fitch va dir d'Andbank al moment de posar nota que es tracta d'una entitat que ha sabut augmentar els recursos de clients tot aconseguint una de les rendibilitats més altes del sector.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT