El Kajsa III de Lescano recupera terreny en una jornada magnífica

• Se situa 12è en la general en acabar ahir amb dues quartes posicions
PALMA

El Kajsa III on hi és el regatista andorrà Marcel Lescano va obtenir ahir el premi a l'esforç que està fent tota la tripulació durant aquesta 31a edició de la Copa del Rei Audi Mapfre de vela. Ahir va obtenir dues quartes posicions, i finalment va aconseguir pujar de la 17a plaça de la general en què estava el dia d'abans, fins la 12a. Amb l'opció de renunciar a la pitjor puntuació (25 punts, el dia que no van poder acabar), les opcions per ascendir encara molt més a la general són reals, i l'armador suís Rolf Auf Der Maur ja pensa en cotes més altes per la temporada vinent.

Marcel Lescano estava ahir molt cansat, i fins i tot va assumir que la tripulació està exhausta després de tants dies de competició –la Copa del Rei va començar divendres passat–, però la motivació ha tornat després dels dies amb problemes que els havien traslladat molt lluny a la general –hi van ser fins a la 18a plaça. Amb les noves il·lusions després del resultats d'ahir, l'objectiu és acabar de donar-ho tot en les curses que queden avui.

En la primera cursa, la 8a de la competició en menys d'una setmana, el Kajsa III va aconseguir la primera posició en temps real, que al final va ser la quarta en temps compensat, a 2min 05s del guanyador, el Grupo Clínico Dr Luis Senis. Al vaixell del RCN de Castelló el van acompanyar en les places de privilegi, just per davant del Kajsa III, el Desafío Rusia-España, en segona posició, i el Ítaca IX, en la tercera. El Rats on Fire i el Swanderfull, que han estat al capdavant de la general durant totes les regates, van acabar 5è i 6è, respectivament. En la segona prova del dia, el Kajsa III va calcar l'actuació d'abans –primer en temps real, quart en compensat–, per darrera de Earlybird, Swanderfull i Rats on Fire. Amb aquests resultats, va pujar a la general fins la 12a posició, amb 90 punts i molt a prop de la 10a (82 punts) del Axelle S.