La duresa de la Vertical situa Óscar Casal 25è

• Joan Valls és 35è, mentre que Marc Casal, lesionat, acaba 64è
CANAZEI

L'arribada de la Vertical Kilometer d'ahir a Canazei. Foto: WWW.DOLOMITESKYRACE.COM

La Vertical Kilometer de la Copa del Món que va acollir ahir Canazei, als Dolomites, va suposar un esforç majúscul per als participants, que van haver de superar mil metres de desnivell en menys de dos quilòmetres i mig de distància. Tot i això, l'actuació dels andorrans va ser excel·lent, amb Óscar Casal 25è millorant en minut i mig el seu temps de la temporada passada en el mateix circuit, mentre que Joan Valls va ser 35è. Marc Casal, amb problemes al tendó d'Aquiles, va ser 64è dels 220 corredors que hi van finalitzar.

La victòria va ser per a l'eslovè Nejc Kuhar, que va fer un crono de 33min 33s, molt a prop del rècord d'aquesta cursa, assolit al 2010 per l'italià Urban Zemmer, que té la plusmarca amb 33min 16s. Óscar Casal va fer una pujada molt bona, tot i que en un moment en què va haver de reduir el ritme, va perdre algunes places. El seu crono, 38min 57s, va millorar clarament el de l'any anterior, el que dóna bona prova de la seva millora en aquesta especialitat. Una cosa destacable és la duresa de la prova.

Qui també està competint a un bon nivell és Joan Valls. L'andorrà s'ha guanyat aquesta temporada un major protagonisme degut al seu bon estat de forma, i així ahir va respondre a la Vertical amb un crono de 40min 34s que el va situar en la 35a plaça, dins dels 40 primers.

Pel que fa a Marc Casal, el corredor de la FAM va sentir molèsties al tendó d'Aquiles però va poder aguantar per fer una cursa acceptable en la 64a posició, a tres minuts de Valls. Com a prova de la duresa de la Vertical, en els tres minuts que hi va haver en meta entre Valls i Casal, van entrar gairebé 30 corredors.

Les molèsties de Marc Casal seran tractades avui, en un intent de tenir-lo en el millor estat de forma possible per la cursa Skyrace de 22km que es diputarà demà per tancar el cap de setmana als Dolomites. I la setmana vinent, el Giir di Mont, per després encarar la Copa d'Andorra.