PUBLICITAT

Ordino aprova el pla de la Querola i rebrà 4,8 milions per la construcció

  • El Comú i l'oposició es congratulen pel projecte de Jean Nouvel i Dolsa diu que «posarà la parròquia al mapa»
LUIS GARRIDO
ORDINO

Periodic
Ventura Espot parla amb Enric Dolsa i Èric Bartolomé, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Després de sis anys des del moment en que la Querola va ser una possibilitat, ahir el Comu d'Ordino no va voler ni esperar al següent consell ordinari, que serà la setmana vinent. I és que ahir va convocar un d'extraordinari per aprovar el primer pas per convertir el projecte de Jean Nouvel en una realitat. Per unanimitat es va votar afirmativament pel Pla Parcial de la Unitat d'Actuació 18B, que dóna llum verda a un projecte residencial que segons va assenyalar el cap de l'oposició, Enric Dolsa, «posarà a Ordino en el mapa».

No només multiplicarà el nom de la parròquia al món. També significarà uns ingressos pel Comú d'uns 4,8 milions d'euros, tenint en compte els drets d'edificació, mancomunitat, la cessió econòmica i d'altres. La cessió econòmica s'ha fixat en 1,2 milions, segons va confirmar el cònsol major Ventura Espot. I la construcció hauria d'estar acabada en un període màxim de cinc anys, ja que si bé està prevista per un trienni, el Comú espera que es retardi.

Unió entre comú i oposició / «Les coses s'han fet be i des d'avui Ordino sortirà al mapa; hem de felicitar-nos a tots plegats pel treball realitzat durant aquests anys». Varen ser les paraules d'Enric Dolsa. Ell mateix va recordar quan va promulgar aquest projecte, al 2006, i quan era només una maqueta. «El projecte el varem fer nostre i el varem recolzar», va recordar. L'equip de Dolsa, quan ell estava al front del Comú, es va interessar per aquest projecte que no tenia sortida a Barcelona degut a les mides de construcció. El comú va llavors oferir la possibilitat d'ubicar-ho a Ordino.

«Tenim molt clar que un personatge com Jean Nouvel et posa al mapa. I Ordino es posarà al mapa per aquesta construcció», va explicar Dolsa, tot i que va lamentar que trigués sis anys perquè ara «serà difícil vendre les promocions, encara que el nom de l'arquitecte pesa».

De la seva banda, Espot va recordar que «ha sigut un procés molt dur». I és que va explicar que el més difícil, que era tenir un arquitecte de renom i una inversió privada –va dir que «és boníssim que sigui un privat el que arribi a proposar això, ajuda en moments difícils»–, es va superar ràpidament. «I després es va haver de retardar per termes administratius», va lamentar.

El cònsol major va matissar que «sempre hem tingut molt clar que era un projecte molt important per Andorra i per Ordino», motiu pel que espera el vist i plau de Govern en breu, tot i que el projecte ja es podria dir que està en marxa.

La Querola serà un projecte molt singular que fusionarà civilització amb muntanya. Segons la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudi, per ella «és un dels dos millors projectes de Jean Nouvel», un arquitecte reconegut a tot el món per edificis com la torre Agbar de Barcelona. La promoció d'Ordino és una arquitectura que parlarà d'una societat que avança en els valors de la sostenibilitat ambiental i una consegüent integració paisatgística, nou repte de l'arquitecte.

Seran projectes de primera qualitat i màxim luxe que no renunciaran a rés. I naixeran en comunió amb les muntanyes. Seran part de l'ambient i estaran creats en pissarra i roca, que és el principal tret característic del projecte de Nouvel.

S'instal·laran 65 apartaments de 120 a 240 metres quadrats. L'espai comptarà, a més, amb piscines naturals, una plaça pública a l'estil fòrum romà i un amfiteatre que la parròquia podrà utilitzar per a espectacles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT