PUBLICITAT

EMAP deixarà d'ingressar 1,5 milions per l'escassedat de neu

  • La Massana regula l'accés motoritzat als camins i posa en marxa l'Escola de Jardineria
L. G.
LA MASSANA

Periodic
Un esquiador a les pistes de Vallnord, aquest hivern. Foto: TONY LARA

Tot i que les xifres encara no s'han tancat, el cònsol major de la Massana, David Baró, va pronosticar ahir després del Consell de Comú que EMAP hauria deixat d'ingressar uns 1,5 milions d'euros per la «dolenta temporada» que va patir l'estació.

El màxim representant de la Massana va recordar que es van perdre 24 dies esquiables, un 16% de la temporada total, i que a més van ser durant el desembre i el gener, mesos de major activitat. A més, importants ponts com la Puríssima o el Nadal no es van poder aprofitar. I que per això, la temporada que va tancar al maig deixarà de guanyar aquest milió i mig. Una xifra a tenir en compte, ja que l'any passat el benefici en concepte d'explotació van ser 3,7 milions.

D'altra banda, la sessió del consell de comú d'ahir va decidir posar en marxa la regulació d'accés motoritzat al medi rural i natural, tal i com també van fer altres parròquies com Ordino. Segons Baró, es busca la «convivència d'accés a camins rurals». En el cas del trial, el cònsol va explicar que no es prohibeix totalment, però que serà necessària una autorització prèvia per accedir-hi.

També es va aprovar el conveni amb la Fundació Art Natura per la creació de l'Escola de Jardineria de la Massana. El centre oferirà estudis reglats i promourà la fauna i la flora del país. Hi hauran tallers trimestrals, jardineria i preparació d'art floral, entre d'altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT