PUBLICITAT

RTVASA paga 175.000 euros a Besson com a indemnització

  • Les dues parts arriben a un acord per rebaixar la quantitat en més de 60.000 euros
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El director de Ràdio i Televisió d'Andorra (RTVASA), Francesc Robert.? Foto: EL PERIÒDIC

Ràdio Televisió d'Andorra SA (RTVASA) i el seu exdirector executiu, Joan Besson, van arribar a un acord per rebaixar la indemnització pel seu acomiadament, xifrat inicialment en 237.324,76 euros, fins als 150.000 euros, que sumats als interessos i costes, arriben a un total de 175.000 euros, que es van satisfer aquest dijous amb un xec a compte d'una pòlissa de crèdit de la parapública.

L'actual director general de RTVASA, Francesc Robert, va mostrar la seva satisfacció per haver pogut arribar a rebaixar la despesa en més de 60.000 euros. Francesc Robert va explicar a l'ANA que, en total, «Joan Besson ha rebut els 175.000 euros, a més de la suma que ja s'havia anat dipositant a la Batllia quan inicialment Rtvasa havia començat a pagar la indemnització amb mensualitats de 1.000 euros i posteriorment de 1.500 euros, cosa que suma 4.500 euros més». Robert va afegir que els 175.000 euros «s'han satisfet a càrrec d'un compte d'una entitat bancària que correspon a una pòlissa de crèdit, i que per tant, se sol·licitarà al Govern que demani un crèdit extraordinari per fer front a aquesta despesa». De fet, tot i que la quantitat de la indemnització estava aprovisionada, les pèrdues constants de la parapública i la necessitat d'anar fent front als compromisos diaris fan «que en realitat els diners no hi siguin».

Robert està satisfet per l'acord assolit perquè es tracta d'una qüestió que es va trobar fa cinc mesos quan va assumir el càrrec, i que no havia estat decisió seva. I també assegura que l'acord és positiu perquè s'ha aconseguit reduir el pagament i perquè d'aquesta manera es tanca una qüestió que feia molt de temps que s'arrossegava. A tot això Robert també va afegir que l'endeutament de RTVASA supera en un 35% el tancament de l'exercici anterior, cosa que no permet la llei, i considera que no pot gestionar la parapública amb tantes pèrdues acumulades. La solució que considera és una aportació que deixés els comptes a zero.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT