PUBLICITAT

Les importacions al juny segueixen la tendència baixista d'aquest any

  • Els combustibles segueixen a l'alça, mentre es retallen alimentació, farmàcia i vestit
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El valor brut de les importacions del mes de juny es va situar en 84,4 milions d'euros. Així es posa de relleu en les dades publicades ahir pel Departament d'Estadística, que assenyalen que la tendència mensual s'estabilitza, mentre que la interanual registra una davallada d'un 1,1% i continua la tendència baixista que es va començar a observar a l'inici d'aquest any.

D'altra banda, les exportacions se xifren en 4,1 milions d'euros amb una tendència mensual negativa del 3,4% i una tendència interanual que davalla un 8,7%.

La importació de combustibles es manté en un registre positiu amb una tendència interanual del 6,2% mentre que la mensual davalla un 4,3% per la forta disminució de la quantitat de combustible importat, valorat en 10,6 milions d'euros al mes de maig i 8,6 milions d'euros el mes de juny.

Estadística apunta que la resta de grups presenten davallades interanuals significatives. Alimentació, farmàcia-perfumeria i vestit i calçat, representen un 37,3% de les importacions totals i en registrar una menor volatilitat de preus són els que sostenen la tendència en un sentit o en altre. Per aquest mes de juny presenten una tendència mensual d'entre el 0% i un 1,11%. Com als mesos precedents, al juny continuen registrant variacions interanuals negatives, un 3,5%, un 13,3% i un 5,4%.

Contribuint a aquesta tendència baixista, el grup joieria presenta una tendència interanual negativa d'un 9,9% mentre que va evolucionar positivament al llarg de l'any anterior. Alhora, begudes i tabac aquest mes de juny presenta una tendència interanual negativa del 0,5%, mentre que des de l'agost del 2011 registrava una tendència interanual positiva. Construcció i electrònica es mantenen en el context de tendència baixista que s'observa des de fa tres anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT