PUBLICITAT

Dani Pérez, primer fitxatge

  • El River pesca en el desaparegut Menorca el base que substituirà Fede Bavosi en la direcció de l'equip
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dani Pérez entra a cistella amb el Menorca, amb Andreu Matalí al fons. Foto: ULTIMA HORA MENORCA

Les converses entre el BC River Andorra i el representant del base barceloní Dani Pérez, que l'any passat era al Menorca Bàsquet, han anat ràpides, perquè el primer té les idees clares, i el segon la necessitat de trobar un equip amb garanties. No és una frase buida afirmar que el club andorrà té en la seva mà dues armes importants per incorporar jugadors de nivell als quals, en qualsevol altre moment, no podria ni tan sols aspirar. La primera arma és la seriositat i el compromís de l'entitat en el pagament de nòmines i tractament als jugadors –el boca a orella entre ells és fonamental, i en aquest cas Andreu Matalí–, i la segona arma és la desaparició d'alguns clubs, com ara el Menorca, que deixa en el mercat jugadors que sempre estan en l'ull de mira dels modestos, i ara són com una pilota botant just en el punt de penal que només demana una puntada de peu per marcar gol. Així, ahir el River va tancar la primera incorporació per a la temporada 2012-2013. Dani Pérez, de 22 anys, que arriba per substituir Fede Bavosi en la direcció de l'equip.

Joan Peñarroya segueix la trajectòria de Pérez des de fa anys. Li ha donat l'oportunitat a les categories inferiors de la selecció espanyola, i sabia que, una vegada confirmada la desaparició del Menorca Bàsquet, seria al mercat. Així, connexió directa amb la secretaria tècnica –Francesc Solana– i gestions en funcionament per incorporar la perla formada al FC Barcelona des dels 13 anys, amb una temporada a la LEB Plata (2008-2009, amb el Cornellà), i tres consecutives a LEB Or (2009-2010 al Cornellà, 2010-2011 al CE Lleida Bàsquet, i 2011-2012 al Menorca Bàsquet). I en dies, tot tancat.

«AGRESSIU A L'HORA D'ATACAR» / Dani Pérez estava ahir satisfet per l'acord: «He trobat una bona oferta, el Joan aposta per mi i això és important». El base va destacar «el projecte del club i la serietat», i va parlar també del paper que haurà d'agafar, substituint Fede Bavosi: «Diuen que ha fet molt bona temporada, però jo no tindré cap pressió perquè cadascú és com és». En tot cas, Pérez valora el seu estil de joc personal: «Sóc un jugador agressiu a l'hora d'atacar. Si veig un avantatge l'intento aprofitar el més ràpid possible. En defensa m'agrada ser molt pesat, pressionar molt». Pérez diu que no entra en els seus plans ser un home anotador –8 punts de mitjana la temporada passada– «si l'equip guanya». Francesc Solana, per la seva part, té clar el que fitxa: «Un jugador amb experiència a LEB Or, amb ganes i gana, i que s'adapta a la nostra proposta econòmica». I, ep, el segon base està al caure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT