PUBLICITAT

La Vertical obre dos dies de gran duresa als Dolomites

  • Joan Valls, Óscar i Marc Casal són els tres representants de la FAM
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Joan Valls acompanyarà Óscar i Marc Casal en les pròximes proves. Foto: ÀLEX LARA

Els corredors de la Federació de Muntanyisme (FAM) comencen avui el seu particular via crucis amb la primera prova de les moltes que tindran en les pròximes setmanes. De primer plat, la Vertical Kilometer dels Dolomites, on diumenge també hi haurà competició amb l'Skyrace de 22km. Els seleccionats per la FAM per participar-hi en les dues proves són Joan Valls, Óscar Casal i Marc Casal.

A Canazei és avui preparada l'elit de les curses de muntanya del món. Entre els favorits, Kilian Jornet, com no podia ser d'altra manera, i entre els aspirants a entrar en els punts de la Copa del Món, els andorrans. Per aconseguir-ho, hauran de ser entre els 40 primers. «Quedar entre els 15 o 20 primers seria un gran èxit, ja que en les tres curses que queden al juliol el nivell serà altíssim», va dir el seleccionador, Carles Font.

Óscar Casal i Joan Valls són els millors especialistes en l'explosiva Vertical d'avui (1.000m de desnivell en 2.412m de distància, quan habitualment en són 5 o 6: de fet, són permesos els bastons), mentre que per a la cursa llarga de 22km del diumenge, Marc Casal és qui més fons té.

A aquesta prova de llarga distància, els atletes hauran de superar 22km dels quals 10 seran de pujada i 12 de baixada, pujant al cim del Piz Boo, a 3.152m. La duresa de la prova demanarà que els corredors intenten aguantar un ritme adequat al seu nivell, i no intentar mantenir el d'altres que els puguin fer rebentar en plena cursa. En total hi participen 200 corredors a la cursa de la Vertical, i 720 a l'skyrace.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT