PUBLICITAT

La Festa Major preserva la qualitat malgrat l'estalvi

  • El pressupost es redueix un 20% en relació a l'edició anterior
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La trapezista andorrana Meri Rabassa en una actuación. Foto: EL PERIÒDIC

El Comú d'Andorra la Vella va presentar ahir el programa d'actes de la Festa Major que se celebrarà els propers 4, 5 i 6 d'agost. La festa que té un pressupost de 70.000 euros, un 20% menys que en edicions anteriors en què costava a la corporació local 90.000 euros, mantindrà però, la qualitat de les atraccions, sobretot de les més clàssiques com ara l'actuació de la Principal de la Bisbal i de les colles geganteres de la capital i Sant Pol de Mar. El programa d'aquest any inclou una quarantena d'actuacions per a tots els públics de les quals deu són propostes d'animació i deu més són propostes musicals. A més també confirma l'aposta pels artistes locals amb l'actuació de l'acròbata i trapezista, Meri Rabassa.

La consol Rosa Ferrer, va explicar que la festa arrencarà dissabte al matí en lloc de divendres al vespre per «mantenir la qualitat dels actes» tot prioritzant l'estalvi. Entre els més significatius destaquen la commemoració de l'aniversari de l'Esbart Dansaire que compleix 30 anys i que serà el protagonista en l'actuació de dissabte: el ball que executarà amb els esbarts convidats de Barakaldo i de Sant Pol de Mar; el ball del Contrapàs amb la Gresca Gegantera, diumenge a la una del migdia, i l'espectacle Escenes, que oferirà el mateix diumenge a dos quarts d'onze de la nit.

Com l'any passat també torna el Mercat de la Festa Major al centre històric amb la participació de l'Associació de Comerciants i Restauradors del Casc Antic. Les parades d'artesania, gastronomia i les animacions ocuparan els espais del Cap del Carrer, i l'entramat de carrers que configura l'entorn de la Casa de la Vall. De moment, ja són vuit els restaurants que hi presentaran diferents propostes gastronòmiques. Ferrer va explicar que el Mercat de la Festa Major substitueix el Mercat Medieval perquè «la gent ens ho va demanar. El format del Mercat Medieval havia quedat obsolet i calia ampliar l'oferta amb la participació dels comerciants de la zona».

També va afegir que «la participació ciutadana, de les associacions, dels clubs esportius i de les empreses que col·laboren sense ànim de lucre en la programació és molt important». I va instar la població a participar en tots els actes. Per això, els organitzadors també han previst un punt d'informació davant el comú on es repartiran els programes de Festa Major, esquematitzats, en tres llengües: català, castellà i francès; i el programa detallat en català que a més conté un plànol on s'identifiquen els espais de la Festa Major, els aparcaments, el punt d'informació i l'Oficina de Turisme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT