PUBLICITAT

Ambient pur de Jocs Olímpics

  • Sis atletes, sis tècnics i tres oficials viatgen a Londres el pròxim dia 25; avui és la recepció oficial del Govern
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Part de la delegació que viatjarà a Londres el dia 25, ahir a la seu d'Andbank on es va presentar l'equipació. Foto: A. L.

Queden nou dies perquè comencin els Jocs Olímpics, la cita esportiva més important cada quatre anys, perquè uneix tots els esports, perquè no manen 22 tatuats en la gespa darrere d'una pilota com ho fan durant 11 mesos l'any, sinó que moltes disciplines que ningú no segueix ni gens ni mica que semblen interessar, agafen ara un protagonisme que mai més tindran. Amb aroma andorrà hi haurà dos nedadors, dos atletes, un judoca i un tirador. Les notícies sobre aquests quatre esports, al llarg de l'any, són mínimes, així que ara manen ells. Ahir, a la seu d'Andbank, com a principal patrocinador del Comitè Olímpic Andorrà (COA) es va presentar el gruix de l'expedició andorrana als Jocs Olímpics i la nova roba, aquesta vegada de la marca Puma i senzilla, res a veure amb les floritures, per exemple, dels espanyols, que prou hauran d'aguantar el riure dels companys. La delegació tricolor viatjarà el dia 25, el dia 26 serà l'aixecada de bandera a la Vila Olímpica, i el 27 la inauguració.

En natació, Hocine Haciane disputarà la seva tercera cita olímpica, mentre que Mònica Ramírez debutarà, de la mateixa manera que ho farà en els 100 metres llisos d'atletisme, Cristina Llovera, filla de pare i mare olímpics, i amb 15 anys –els 16 els farà a l'octubre. Seran les segones Olimpíades per al judoca Dani Garcia, i les cinquenes per dos veterans, dos exemples de lluita esportiva i esperit olímpic, com el tirador Joan Tomàs i, tregui'ns-se el barret, Toni Bernadó, maratonià incombustible, amb cinc mínimes a la butxaca.

A més d'aquests sis privilegiats, esportistes que amb el treball del dia a dia han aconseguit ser a la cita olímpica, també hi anirà amb ells altres sis tècnics i tres oficials. Quinze persones, sense comptar aquí les autoritats, com Jaume Martí, president del COA, o la possible i gairebé segura visita del cap de Govern, Toni Martí. Els tècnics seran, de natació Sergio Rayo i Natàlia Meca; d'atletisme Abraham Férriz i Joan Ramon Moya; de tir Laura Salvans; i de judo Laura Sallés. D'oficials, encarregats de tota la feina administrativa i de vetllar perquè als esportistes no els hi falti de res, Eva Rodríguez, Francesc Garcia i Jordi Orteu.

«Tenim una expedició amb experiència, però també una expedició amb un futur per davant», va dir ahir Jaume Martí en l'acte de presentació a Andbank. El president del COA va destacar l'orgull de tenir els dos veterans, Toni Bernadó i Joan Tomàs, «pel bon nivell que sempre han demostrat», el fet que Dani Garcia fos «el primer judoca que es classifica» per mèrits propis, mantenir en la lluita el nedador Hocine Haciane, i especialment va fer una menció a les dues perles debutants, la primera en la natació, Mònica Ramirez –18 anys–, i la segona en l'atletisme, l'adolescent Cristina Llovera. «Fa pocs mesos no la coneixíem, però ha progressat molt bé», va dir d'ella Martí.

Els andorrans competiran les següents dates: el diumenge 29 de juliol, coincideixen Garcia i Ramirez. El dia 30 és per a Haciane, el 3 d'agost per a Llovera, el 5 i el 6 per a Tomàs, i clourà la cita esportiva el maratonià Bernadó el dia 12. «Que cadascú ho doni tot i millori la seva marca», va dir el cap de missió, Francesc Garcia. Ambient pur de Jocs Olímpics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT