PUBLICITAT

Tres anys de presó per apunyalar a un home condemnat per maltractament

  • Una jove va assestar una ganivetada a l'esquena a la seva parella, qui va ser sentenciat per agressions
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Entrada de la Batllia, en una imatge d'arxiu. Foto: TONY LARA

Un cas de maltractament domèstic s'ha saldat amb una mare de dos fills amb tres anys de presó, dos d'ells ferms, per una ganivetada a l'esquena que li va propinar al que havia sigut el seu acompanyant sentimental. Una víctima, però, que tampoc sortirà benparat del judici, ja que per maltractament haurà de complir dos mesos de condicional.

La principal condemnada ja porta un any a la Comella, pel que de condemna ferma li restaria un altre. La dona ha pogut veure reduïda en un any la sentència en relació al que demanava la fiscalia, que volia tres anys ferms. Al final, el Tribunal de Corts ha volgut reduir aquesta acusació, mantenint el delicte de lesions doloroses amb arma mortal. A més, la dona haurà de pagar 16.000 euros a la CASS per la factura de tractament de l'home apunyalat.

La víctima, però, va ser sentenciada amb un delicte menor de maltractament continuat, pel que haurà de passar dos mesos en condicional.

Convivència difícil / Els fets van passar l'agost de l'any passat. Ambdós compartien pis en unes circumstàncies complicades, amb reprimendes i maltractaments continus, segons es va explicar a la vista del judici.

En plena baralla, l'acusada va agafar un ganivet de cuina i va ferir al seu excompany amb qui compartia pis, a l'esquena. La dona, que va quedar com paralitzada segons la seva pròpia versió dels fets, va ser incapaç de trucar urgències i la víctima va haver de baixar primer al carrer per després tornar a pujar-hi al pis al no tenir el telèfon. Allà, finalment va trobar el seu mòbil, per trucar ell mateix a l'assistència sanitària.

En la vista, però, un testimoni veí de l'escala va explicar que també havia trucat a la policia i als bombers. La víctima, que havia estat la seva parella, també va explicar que li va tornar a demanar de compartir pis perquè necessitava estalviar per comprar-se un cotxe i com que tots dos passaven per un mal moment econòmic, es van avenir a una situació que ben aviat es va convertir en insostenible.

També van aparèixer testimonis que van declarar a favor de la jove, destaca sobretot el de les amigues que havien observat els blaus que exhibia al coll i als braços. D'altra banda, el seu fill de 18 anys va recordar el dia de la vista com havia ajudat un dia la seva mare a curar-se el tall que el company li havia propinat a la cella d'un cop de puny en mig d'una baralla.

La jove va declarar al Tribunal que el que més l'havia afectat de la seva relació amb la víctima i alhora, agressor, eren els maltractament psíquics que li infligia. De fet, algun dels testimonis va corroborar a la vista de fa un mes que l'havia amenaçada que sense ell no obtindria la renovació dels papers, sens dubte, referint-se al permís de residència i treball. Això l'amoïnava encara més, si cal, ja que és mare d'una nena amb síndrome de Turner, «una malaltia que requereix un tractament seguit i llarg». La defensa va demanar la lliure absolució per legítima defensa, segons els informes mèdics i psiquiàtrics que ho avalen i subsidiàriament, una pena màxima de 15 mesos de presó descomptant la presó ferma que ja ha fet a la Comella. Finalment, encara li queda un altre any a la presó. Però és la meitat del temps que demanava la Fiscalia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT